Microsoft Intune krijgt patch voor Android 13

android 64-bits

De upgrade naar Android 13 was Microsoft Intune niet goed bevallen op Samsung-toestellen. Microsoft heeft samen met Google en Samsung een oplossing gevonden.

Eigenaars van een Samsung S22- of S21-smartphone konden na hun toestel up te graden naar Android 13 zich niet meer registreren via Intune, het endpointbeveiligingssysteem in Microsoft 365. Het aanmaken van een werkprofiel gaf telkens een foutmelding.

Vervelend voor werknemers die thuis werken en vanop afstand toegang proberen te verkrijgen tot apps en bestanden.Op 21 december volgde het verlossende blogbericht van Microsoft dat in samenwerking met Google en Samsung een oplossing voor het probleem is gevonden.

Android Device Policy

Het installeren van de Android Device Policy-app zou het probleem moeten verhelpen, zonder dat er verder iets aan de gebruikservaring van Intune verandert. Als dat niet automatisch gebeurt tijdens een reboot, dan kan de app manueel geïnstalleerd worden via de erkende weg van Google Play.

Het is onduidelijk wat het probleem nu precies veroorzaakt heeft. Bij andere toestellen die al geüpgraded zijn naar Android 13 worden voorlopig geen gelijkaardige problemen gesignaleerd. Naast Samsung hebben onder andere ook Oppo en OnePlus de nieuwste Android-versie uitgerold naar hun vlaggenschipmodellen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home