Microsoft geeft beheerders meer controle over driver-updates

microsoft

Microsoft gaat beheerders de mogelijkheid geven om zelf drivers goed te keuren en updates in te plannen voor de toestellen waarvoor ze verantwoordelijk zijn.

IT-beheerders krijgen meer controle over de manier waarop Microsoft drivers uitrolt naar Windows-systemen. Microsoft zal hen via Intune een overzicht bieden van de driver- en firmware-updates die beschikbaar zijn via Windows Update. Beheerders kunnen die beschikbare drivers vervolgens analyseren en goedkeuren. Bovendien kunnen ze een timing kiezen voor de uitrol van de updates.

Microsoft stipt aan dat hardwaredrivers van fabrikanten niet dezelfde voorspelbare cadans volgen als de beveiligingsupdate voor Windows zelf. De drivers komen beschikbaar wanneer ze klaar zijn, zodat administrators in het geval van een volledig geautomatiseerde uitrol geen zicht hebben op wat er wanneer wordt geïnstalleerd. Daar brengt de nieuwe aanpak verandering in.

Meer controle

De drivers worden pas naar beheerde laptops en desktops uitgerold na groen licht van de admin. Zo behoudt de beheerder de controle over welke driver-updates precies worden aangeboden en wanneer. Bovendien geeft Microsoft hen een beter overzicht over de daadwerkelijke uitrol van de updates. Dat is volgens Microsoft belangrijk aangezien driver-updates vaak kritieke vernieuwingen bevatten die beschermen tegen beveiligingsproblemen.

De nieuwe aanpak komt eerst en vooral als private preview naar verschillende enterprises. Later dit jaar wordt de capaciteit breder uitgerold Microsoft integreert de mogelijkheid in Intune en Microsoft Graph.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home