Microsoft Forms stelt nieuwe ‘Collections’-functie voor

Microsoft Collections

Microsoft rolt op dit moment de nieuwe ‘Collections’-functie uit voor Forms. Zo kunnen gebruikers makkelijk formulieren groeperen in personaliseerbare collecties.

Microsoft stelt in een blogpost de nieuwe ‘Collections’-functie van Forms voor. Op die manier wordt de organisatie van enquêtes, polls en ondervragingen gemakkelijk gemaakt voor gebruikers. Klanten kunnen namelijk gepersonaliseerde collecties aanmaken.

Microsoft Collections
Bron: Microsoft

Het categoriseren van specifieke formulieren stond al lang op het verlanglijstje van vele gebruikers en kon je vorige maand al spotten in de Microsoft 365-roadmap. Volgens Microsoft kan je zoveel collecties maken als je wil én zijn ze altijd online bereikbaar. Je kan bestanden in een collectie makkelijk aanpassen en hele collecties kopiëren, delen of verwijderen wanneer je klaar bent.

Helaas voorziet Microsoft de mogelijkheid om collecties te downloaden of exporteren niet. Ook kunnen gebruikers groepsformulieren nog niet toevoegen aan persoonlijke collecties.

Mobiele ervaring

Naast de desktopervaring, wordt de nieuwe functie ook ondersteund op mobiele toestellen. Gebruikers kunnen dus eender waar en wanneer formulieren groeperen en aanpassen. Zelfs polls die gemaakt zijn op andere Microsoft 365-apps zoals Teams, PowerPoint en Outlook.

Microsoft Collections
Bron: Microsoft

Later deze maand zou de functie voor alle klanten beschikbaar moeten zijn. Op die manier kan iedereen genieten van meer productiviteit en controle over zijn of haar bestanden.

lees ook

Nieuwe functies in Microsoft Forms laten gebruikers georganiseerd werken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home