Microsoft Excel voegt AI aangedreven data types toe

Microsoft heeft vandaag nieuwe AI- gedreven datatypes toegevoegd aan Excel. Dit geeft klanten toegang tot uitgebreide informatie over bedrijven en plaatsen via Microsoft Knowledge Graph. Hiermee kan Microsoft de concurrentie aangaan met G Suite van Google. Office Insider Program leden krijgen de primeur.

Klanten kunnen volgens een bericht op Venturebeat.com bijvoorbeeld een lijst met steden maken, op de knop Geografie klikken en de namen zien die horen bij alle gegevens die Microsoft beschikbaar heeft van die locatie in Excel. En dit zonder de apps te wijzigen.

De nieuwe gegevenstypen bieden klanten meer informatie dan alleen de namen van aandelen en locaties. Het is ook mogelijk om andere informatie over die entiteiten binnen Excel op te vragen om zo meer gedetailleerde rapporten te kunnen maken. Gebruikers kunnen binnen hetzelfde programma bijvoorbeeld een spreadsheet maken met een lijst plaatsen inclusief gegevens als hun oppervlakte, populatie en gemiddelde inkomen.

Dankzij de nieuwe functies van Microsoft kan het concurreren met Google, dat zijn eigen AI-expertise gebruikt om G Suite aantrekkelijker te maken. AI helpt Excel de invoer van gebruikers te analyseren en helder te krijgen wat ermee bedoeld wordt. Voor toegang tot alle informatie over een bepaalde entiteit die is opgeslagen in de Microsoft Knowledge Graph typen gebruikers een tabelnummer, voegen een punt toe en kiezen vervolgens uit een vervolgkeuzelijst met kenmerken. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop ze een functie zouden selecteren. Klanten kunnen deze attributen ook gebruiken voor filters, grafieken en tabellen.

Microsoft geeft leden van het Office Insider Program een eerste voorsmaakje. Wanneer de rest van de Office-gebruikers deze nieuwe optie kunnen gebruiken, is nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home