Microsoft Edge voegt functie toe om webpagina’s te delen tussen toestellen

microsoft edge

Microsoft rolt de functie op dit ogenblik toe naar alle Edge-internetbrowsers op macOS en Windows 10.

In de nieuwste versie van internetbrowser Edge zit voortaan een handige functie om een webpagina op Windows 10 of macOS door te sturen naar een ander toestel. De update is voorlopig enkel bij select publiek beschikbaar en wordt stelselmatig breder uitgerold. Eens je de functie hebt, kan je voortaan in de adresbalk helemaal rechts een nieuw icoontje zien met een computer en een smartphone.

Van zodra je hierop klikt, krijg je een overzicht te zien van alle mobiele toestellen waarop je Edge gebruikt. De enige voorwaarde is dat je op beide toestellen met hetzelfde account bent ingelogd, anders lukt de synchronisatie niet. Eens je op een compatibel toestel klikt in het menu, kan je op je andere toestel verder lezen.

Je kan een url in een tekst ook doorsturen naar een ander toestel door erop te rechterklikken en daarna de optie verzenden te kiezen naar het ontvangende toestel. Vandaag is het delen van url’s binnen de publieke versie van Edge enkel beschikbaar op Windows 10 en macOS. Wie de Edge Canary/Dev bèta-app op zijn of haar smartphone heeft geïnstalleerd, kan wel al mobiel delen. Wanneer de publieke versie van de mobiele apps webpagina’s delen ondersteunt, is nog niet bekend.

lees ook

Microsoft stuurt Internet Explorer vanaf juni 2022 naar de eeuwige jachtvelden

Vanaf Edge 92, de volgende publieke versie die binnenkort uitrolt, worden websites standaard in HTTPS geladen voor extra veiligheid. Indien een website nog geen HTTPS-versie heeft, wordt die vlak voor de time-out geladen. In België is er nog heel wat werk op vlak van veilige HTTPS-verbindingen. Begin februari bleek dat vier op de tien Belgische websites nog een onveilig HTTP-adres gebruikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home