Microsoft Edge krijgt opstartboost en verticale tabbladen

Microsoft Edge verticale tabbladen

Microsoft geeft internetbrowser Edge een belangrijke nieuwe update. Zo werd de opstartsnelheid gevoelig verbeterd en worden verticale tabbladen eindelijk breed uitgerold naar iedereen.

Verticale tabbladen een project waar Microsoft meer dan een jaar aan heeft gesleuteld in diverse preview-versies van Edge. Nu acht de softwaregigant de tijd rijp om de functie naar alle gebruikers uit te rollen in de nieuwste versie die vandaag beschikbaar is.

Microsoft Edge verticale tabbladen
Bron: Microsoft

Door in de linkerbovenhoek naast je eerste tabblad te klikken, kan je wisselen tussen horizontaal of verticaal. Vooral laptops met een breed 16:9-scherm halen voordeel uit een verticale opstelling. Het is de tweede update van Microsoft Edge rond tabbladen in evenveel versies. In de vorige versie werd voor het eerste slapende tabbladen geïntroduceerd. Hiermee worden tabbladen na twee uur inactiviteit in slaapstand gezet om RAM te besparen.

Flinke opstartboost

Een andere belangrijk onderdeel van de nieuwste Edge-update is de versnelde opstarttijd. Na het opnieuw opstarten van je pc start Edge voortaan 29 tot 41 procent sneller op dan voordien. De boostfunctie wordt automatisch ingeschakeld in de loop van deze maand voor alle gebruikers.

lees ook

Microsoft Edge blokkeert notificatie-aanvragen als teveel mensen op nee klikken

Microsoft geeft Edge deze maand nog een paar andere verbeteringen waaronder een duidelijkere historiek van je browsegedrag en een betere Bing-zoekervaring. Lees alle optimalisaties voor Edge deze maand hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home