Microsoft Edge krijgt nieuwe zakelijke functies en focust op security

microsoft edge

Op Build 2020 introduceert Microsoft een heleboel nieuwe functies voor de Chromium Edge-browser. De komende maanden ligt de focus vooral op ontwikkelaars en zakelijke gebruikers.

Voor de ontwikkelaars legt Microsoft de nadruk dat ze heel sterk aan de community hebben gewerkt met een focus op lokalisatie door de toevoeging van 10 nieuwe talen. De preview van WebView2 vorig jaar voor Win32-ontwikkeling krijgt een uitbreiding met .NET- en UWP (WinUI 3.0)-ontwikkeling.

Met die uitbreiding kan je voortaan Chromium Edge WebView embedden in WinForms, WPF- en UWP-applicaties. Om extensies eenvoudiger te vinden, werkt Microsoft aan een flinke update van Edge Add-ons om alles visueel mooier te maken met nieuwe categorieën en zoekmogelijkheden.

Voor ontwikkelaars

PWA’s (Progressive Web Apps) krijgen een prominentere plaats in Microsoft Edge. Wanneer je in de toekomst PWA’s installeert, kan je die beheren vanuit de instellingen en content mee delen. De look zal ook veel dichter tegen andere Windows-apps liggen en kan handig in het startmenu worden geïntegreerd voor eenvoudige bediening.

Wie aan de slag wil gaan met de nieuwe PWA’s, kan terecht bij de nieuwste Windows Insider preview builds die Microsoft beschikbaar stelt.

Daarnaast wil Microsoft ontwikkelaars vroeger laten proeven van experimentele functies. Dankzij het Origin Trails-programma kunnen ze deze functies testen op hun websites voor een bepaalde tijd. Prototypes die nog niet beschikbaar zijn voor het algemene web, werken wel op de websites voor een beperkte selectie bezoekers in Microsoft Edge. Zo kunnen ontwikkelaars vroege feedback verzamelen en de finale API bijsturen. Voor meer informatie kan je terecht op de GitHub-pagina van het project.

Voor bedrijven

Bedrijven krijgen verbeterde synchronisatie in de browser. Zo synchroniseren extensies voortaan met Edge en een nieuwe policy laat IT-professionals toe om de precieze datasynchronisatie te beheren. Stel dat voor bepaalde werkplaatsen het synchroniseren van wachtwoorden niet is toegestaan. De IT-afdeling kan dat voortaan beheren. De synchronisatie komt ook naar on-premise omgevingen in de nabije toekomst.

Microsoft Edge ondersteunt nu Windows Information Protection voor wie Windows 10 draait. Hiermee kan je heel duidelijk persoonlijke data en bedrijfdsdata scheiden en een extra laag bescherming gieten over line-of-business apps. De tool biedt ook auditrapportage voor compliance. Wisselen tussen werk- en privéprofielen wordt eenvoudiger en kan zelfs automatisch worden geïnitieerd wanneer je bijvoorbeeld op een werklink klikt.

Tot slot probeert Microsoft om zoekmachine Bing verder te promoten. Er verschijnt vanaf vandaag een ‘werk’-pagina in de zoekresultaten van Bing voor alle Microsoft 365-klanten. Zo kan je voortaan bedrijfsspecifieke resultaten oproepen zoals bestanden, mensen of interne websites.

Lees al hier het nieuws rond de virtuele editie van Microsoft Build 2020.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home