Microsoft Desktop Analytics ontzorgt bedrijven bij Windows-updates

Windows 10

Microsoft is gestart met de algemene uitrol van Desktop Analytics. De tool is bedoeld om IT-beheerders inzicht te geven in de compatibiliteit van hun Windows-systemen met nieuwe updates.

Desktop Analytics geeft informatie over de systemen die binnen een organisatie in gebruik zijn, alsook over de applicaties en drivers die erop draaien. IT-beheerders kunnen zo eenvoudig nagaan of er compatibiliteitsproblemen opduiken bij nieuwe feature-updates voor Windows 10. In geval van problemen geeft de tool ook aanbevelingen om deze te mitigeren.

Desktop Analytics is geïntegreerd in System Center Configuration Manager. In combinatie met SCCM kan de tool worden gebruikt om inventaris te maken van de applicaties die binnen een organisatie draaien. Die lijst wordt afgetoetst aan nieuwe Windows-updates om compatibiliteit te bepalen.

Microsoft Desktop Analytics

De tool laat vervolgens toe om pilootgroepen op te zetten om de updates eerst te testen en updates naar piloot- en productietoestellen uit te rollen. Het is in de eerste plaats ontworpen voor in-place upgradescenario’s, niet voor upgrades waarbij van 32-bit naar 64-bit wordt overgestapt.

Desktop Analytics vereist, volgens Schoolit, Windows 10 Enterprise E3 of E5, Microsoft 365 F1, E3 of E5, Windows 10 Education A3 of A5, Microsoft 365 A3 of A5, of Windows Virtual Desktop Access E3 of E5.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home