Microsoft bemoeilijkt aanmaken offline account voor Windows 10

windows 10

Microsoft lijkt het minder eenvoudig te maken om een offline account te op te zetten bij een eerste installatie van Windows 10.

Het wordt nogmaals moeilijker om Windows 10 te installeren zonder een online-account aan te maken. De optie om bij een eerste installatie voor een offline account te kiezen, zou helemaal verdwenen zijn. Dat merkt een Redditgebruiker op en kan op veel bijval rekenen. Microsoft probeert al geruime tijd om Microsoft-accounts te pushen via Windows 10.

Verstopt

De accounts hebben heel wat voordelen zoals automatische synchronisatie van gegevens en instellingen tussen verschillende toestellen. Het vanzelfsprekende nadeel is dat je een Microsoft-account dient aan te maken. Een offline of lokaal account is een handiger alternatief waarbij een account gebonden is aan een toestel en niet aan een online identiteit.

De optie om tijdens de initiële setup van Windows 10 een lokaal account aan te maken, is van het begin af aan al een beetje weggestopt. De optie stond in kleine lettertjes weergegeven, maar was desalniettemin beschikbaar. Het lijkt er nu op dat Microsoft op z’n minst voor een aantal gebruikers experimenteert met het volledig weglaten van de mogelijkheid, wat om begrijpelijke redenen tot frustraties zorgt.

Workaround

Word je geconfronteerd met de verdwenen optie, dan kan bestaat er gelukkig een eenvoudige workaround: zorg ervoor dat de pc niet met het internet is verbonden tijdens de initiële setup. Wanneer inloggen op een online-account niet gaat, laat Microsoft je alsnog toe om een lokaal exemplaar aan te maken.

Het is onduidelijk hoe breed de beslissing van Microsoft wordt uitgerold. Als de verstopte optie voor de lokale account voortaan standaard wordt, is dan een spijtige zaak die doet denken aan het oude Microsoft. Van tijd tot tijd lijkt de softwarespecialist te vergeten dat gebruikers met plezier intekenen op diensten die ze nuttig vinden, niet op diensten die hen opgedrongen worden. Microsoft heeft momenteel niet al te veel krediet naar gebruikers toe, na een reeks van updates die heel wat problemen met zich meebracht.

Gerelateerd: Eén op vier Windows 10-systemen binnen 7 weken niet langer ondersteund

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home