Microsoft 365 voegt 14 nieuwe Copilot-functies toe

Microsoft Copilot

Copilot blijft evolueren met steeds meer nieuwe functies over de hele Office-suite. De enige vereiste is een Copilot Pro-abonnement.

Copilot heb je vandaag in twee smaken: gratis en betalend via Copilot Pro. Die laatste heb je nodig wanneer je de integraties in de Office-suite wil gebruiken, in tandem met een Microsoft 365-account. Voor die laatste groep gebruikers voegt Microsoft heel wat nieuwe functies toe.

De volledige lijst met veertien nieuwe Copilot-functies vind je in detail op deze Microsoft-pagina. We plukken er de interessantste functies uit voor zakelijk gebruik.

Genereer beelden in Word en PowerPoint

Vanaf deze maand kan je direct in Word en PowerPoint beelden genereren door middel van trefwoorden. Via een ingebouwde link met Microsoft Designer kan je kiezen uit een aantal previews, waarna die wordt geïntegreerd.

In PowerPoint kan je zelfs vragen aan Copilot Pro of het design van de slide kan worden aangepast aan het gegenereerde beeld.

Verbeterde PowerPoint-resultaten

Je kon eerder al aan CoPilot Pro vragen om een PowerPoint-presentatie te maken op basis van gegevens. Volgens Microsoft werkt de automatische functie nu beter. Zo suggereert de AI-assistent betere titels, secties en slides.

De planning houdt beter rekening met je agenda, secties en conclusies. Voor de liefhebbers verwerkt Copilot Pro ook beter transities en animaties.

Binnen PowerPoint kan je voortaan ook chatten met de AI-assistent om vragen te beantwoorden rond gegevens binnen Microsoft Graph, de Microsoft-cloud of Bing.

Nieuwe functies in Excel

Excel krijgt een extra dosis AI-hulp met drie nieuwe mogelijkheden. Copilot Pro werkt nu met gegevensbereiken die ‘lijken op tabellen’ met kopteksten langs een enkele rij. Microsoft claimt dat dit efficiënter werkt dan voorheen, omdat je gegevens niet meer hoeft op te maken voordat je de AI-assistent inschakelt.

Het bewerkingsvak is nu beschikbaar op elk Excel-werkblad, ongeacht de geselecteerde cel. Copilot redeneert over de tabel, of het gegevensbereik dat op een tabel lijkt, die het dichtst in de buurt komt van het door de gebruiker geselecteerde rastergebied op hetzelfde werkblad. Hierdoor kunnen gebruikers onmiddellijk met Copilot werken, ongeacht hun positie in het werkblad.

Copilot in Excel biedt nu ook meer conversationele en uitgebreide antwoorden op een breed scala aan Excel-gerelateerde vragen. Op verzoek kunnen gebruikers nu stap-voor-stap instructies krijgen, inclusief formulevoorbeelden, of correcties en uitleg van formulefouten.

Copilot in Teams

Weet jij met wie je chat op je werk? Je denkt misschien van wel, maar hoe meer AI-functies onze werkprogramma’s overnemen, hoe minder interactie je hebt met een echt mens.

Gebruikers kunnen nu Copilot Pro de opdracht geven om hun opgestelde berichten aan te passen. Wanneer gebruikers een bericht schrijven in een Teams chat of kanaal, kunnen ze Copilot openen onder het berichtvak en een aanwijzing typen zoals ‘voeg een oproep tot actie toe’, ‘maak het overtuigend’ of ‘zet mijn bericht om in een lijst en voeg inclusief taalgebruik toe’. Copilot past het bericht vervolgens aan.

Meer informatie in Word

Gebruikers kunnen nu niet alleen naar Word- en PowerPoint-bestanden verwijzen wanneer ze Copilot in Word gebruiken, maar ook naar PDF’s en specifieke e-mails en vergaderingen. Dit vergroot de toegang tot informatie in de Microsoft 365-tenant van je organisatie bij het maken of samenvatten van Word documenten.

Herschrijven in SharePoint

Vanaf nu kunnen gebruikers Copilot gebruiken om bestaande tekst op SharePoint-pagina’s of nieuwsberichten snel te herschrijven om de kwaliteit potentieel te verhogen.

Binnen enkele seconden kunnen gebruikers eenvoudig de toon van hun tekst veranderen, de inhoud bekijken voordat deze wordt vervangen, de tekst beknopter of langer maken en zelfs de tekst automatisch herschrijven.

Beschikbaarheid

Alle bovenstaande functies zijn vandaag al beschikbaar of worden de komende dagen uitgerold. Belangrijk is dat je hiervoor een Copilot Pro-abonnement nodig hebt, bovenop je Microsoft 365-account. Die optie kost 22 euro excl. btw per maand. Of dat vandaag al de moeite is, lees je hier.

lees ook

Is de ‘Pro’ in Copilot Pro 22 euro per maand waard?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home