MicroSD Express brengt verwisselbare SSD’s naar smartphones

microSD Express

Een nieuwe specificatie voor microSD-kaarten krikt de overdrachtssnelheid op naar 985 megabytes per seconde. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de PCIe-interface en het NVMe-protocol.

De SD Association kondigt het nieuwe microSD Express aan als onderdeel van de nieuwe SD 7.1-specificatie, die op het Mobile World Congress in Barcelona werd voorgesteld. In juni vorig jaar werd SD Express reeds gelanceerd voor ‘full size’ SD-geheugenkaarten.

De nieuwe standaard maakt SSD-prestaties mogelijk, met een overdrachtssnelheid tot 985 MB/s, dankzij de toevoeging van PCIe 3.1 en NVMe 1.3, als aanvuling op de bestaande SD-interface voor achterwaartse compatibiliteit.

Tot 128 TB

De SD 7.1-specificatie wordt aangeboden in verschillende capaciteiten: microSDHC Express (tot 32 GB), microSDXC Express (tot 2 TB), microSDUC Express (tot 128 TB).

“MicroSD Express geeft de mobiele industrie een aantrekkelijke nieuwe keuze om mobiele apparaten uit te rusten met verwisselbare SSD’s”, zegt Hiroyuki Sakamoto, president van de SD Association. “SD 7.1 bereidt consumenten en fabrikanten van mobiele apparaten voor op het voldoen aan de steeds toenemende opslagbehoeften voor de komende jaren.”

Nieuwe toepassingen

Dankzij de lage latency, hoge overdrachtssnelheid en opslagcapaciteit, is de nieuwe standaard niet alleen interessant voor mobiele applicaties, maar ook opkomende IoT-toepassingen, zelfrijdende wagens, video in 8K en 360 graden, enzovoort.

Nog tijdens het Mobile World Congress kondigde Western Digital zijn eerste microSD-kaart met een opslagcapaciteit van 1 TB aan: de SanDisk Extreme UHS-1. Met een leessnelheid van 160 MB/s is die bij de snelste van het moment, maar bijna tien keer trager dan wat de nieuwe SD 7.1-specificatie mogelijk maakt.

Gerelateerd: Nieuwe specificatie SD-kaarten: SSD-prestaties en 128TB opslagcapaciteit

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home