Nieuwe macOS-update lost batterijproblemen MacBooks op

Macbooks met een Intel-chip aan boord die met bluetooth randapparatuur zijn verbonden, kunnen batterijproblemen mitigeren door macOS versie 12.2.1 te downloaden.

Sinds de update naar macOS 12.2 ondervinden heel wat gebruikers met een Intel-gebaseerde Macbook batterijproblemen. De toestellen zouden in slaapstand overbodig veel energie slurpen, met als resultaat een lege batterij de volgende werkdag.

Apple heeft na heel wat feedback een probleem gevonden in de bluetooth-connectiviteit. Draadloze randapparatuur zouden overmatig veel communiceren met de MacBook, wat energie vreet. Om dat probleem te mitigeren, stelt Apple macOS 12.2.1 beschikbaar. Wie sinds de recentste update batterijproblemen ondervond, kan beter deze patch zo snel mogelijk installeren.

Om je Mac te updaten, klik je in de hoek van het scherm de optie Systeemvoorkeuren aan. Klik in het venster op Software-update. Je zou daarna automatisch de melding moeten zien dat macOS 12.2.1 beschikbaar is om te installeren.

Samen met macOS 12.2.1 stelt Apple ook nieuwe updates voor iOS en iPadOS (versie 15.3.1). De fabrikant raadt iPhone- en iPad-gebruikers aan om snel te updaten, omdat de patch een kritiek veiligheidslek dicht dat actief wordt uitgebuit door hackers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home