Maak van je Chromebook een scanner dankzij Chrome OS 96

Chrome OS Chromebook

Wie de nieuwste versie van Chrome OS installeert op zijn of haar Chromebook, kan voortaan papieren scannen dankzij de ingebouwde webcam.

Google breidt Chrome OS regelmatig uit met nieuwe functies om het besturingssysteem steeds flexibeler te maken. Chrome OS 96, beschikbaar sinds dinsdag, laat je toe om de webcam van je Chromebook als scanner te gebruiken. Het enige wat je moet doen, is het papier voor de camera houden. De randen van het vel worden automatisch herkend.

Je kan de functie vandaag al gebruiken door de Camera-app te openen en daar de Scan-mode te kiezen. Wie een Chromebook heeft met een extra camera vooraan, kan kiezen welke camera de scan moet doen. Het resultaat kan je daarna mailen of rechtstreeks delen met andere Chromebooks of Android-toestellen dankzij de Nearby Share-functie.

chrome os camera

Vanaf Chrome OS versie 96 wijzigt Google overigens zijn updatebeleid. Voortaan worden updates elke vier weken afgeleverd in plaats van elke zes weken.

Met de lancering van Chrome OS 96 kunnen IT-admins stilaan hun vloot aan Chromebooks voorbereiden voor de nieuwe LTS-cyclus. Vanaf maart 2022 kan je hiernaar overschakelen en ontvang je niet langer OS-updates die elke vier weken worden gepusht. Je schakelt dan over naar een zesmaandelijkse cadans om comfortabeler updates te testen.

lees ook

Overstappen van Windows naar Chrome OS op kantoor: haalbare kaart of genadeslag?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home