Logitech verdiept MX-lijn met mechanisch toetsenbord en Master 3S-muis

Logitech MX Mechanical MX Master 3S

Logitech introduceert mechanische toetsenborden op kantoor onder de noemer MX Mechanical met een stille optie voor open ruimtes. Tegelijk lanceert Logitech de MX Master 3S met stille muisknoppen en een nieuwe sensor.

Een mechanisch toetsenbord op kantoor is een prima idee, zolang je apart zit en niemand je kan horen. De luide toetsen zijn vaak niet geschikt voor open ruimtes met meerdere werknemers. De Logitech MX Mechanical wil daar een antwoord op bieden met de ‘Tactile Quiet’-optie die je het mechanische gevoel geeft met een gedempt geluid. Volgens Logitech is het de stilste mechanische toets op de markt. Fans van de luide toetsen kunnen nog altijd terecht bij de ‘lineaire’ of ‘clicky’ optie.

Logitech MX Mechanical MX Master 3S

De toetsen hebben een laag profiel, wat meer comfort biedt voor je handen omdat die lager liggen dan conventionele toetsen. Optioneel kan je een handpalmondersteuning bijkopen om ergonomisch te werken.

Logitech MX Mechanical positioneert zich als de perfecte tool voor bijvoorbeeld softwareontwikkelaars die ook gamer zijn (of het vroeger waren) en fan zijn van mechanische toetsenborden, maar liever een sober ontwerp willen in plaats van schreeuwerige gamermodellen.

Logitech MX Mechanical

De Logitech MX Mechanical wordt geleverd met een Bolt USB-A-ontvanger maar is ook bluetooth-compatibel. Je kan tot drie verschillende toestellen koppelen op één toetsenbord. Met een druk op de knop kan je handig wisselen tussen toestellen.

Het mechanisch toetsenbord heeft een wit backlight dat per toets instelbaar is. Er is een sensor aanwezig dat detecteert wanneer je met je handen in de buurt bent. Pas dan schiet de backlight in actie, om energie te besparen. Met backlight gaat de batterij gemiddeld 15 dagen mee. Uitschakelen verhoogt de autonomie naar 10 maanden. Laden kan via USB-C.

Wie dat wil, kan van de MX Mechanical ook een kleinere variant krijgen onder de noemer MX Mechanical Mini. Die laatste dumpt het numeriek klavier rechts en iets kleinere toetsen voor een veel compacter design.

De MX Mechanical is vanaf 1 juni beschikbaar en heeft een adviesprijs van 179 euro. De MX Mechanical Mini is verkrijgbaar aan 149 euro. Beide modellen zijn beschikbaar in Frans Azerty voor België en internationaal Qwerty voor Nederland.

Logitech MX Master 3S

Tegelijk met de lancering van de MX Mechanical lanceert Logitech ook de MX Master 3S. Dit is de nieuwe versie van de MS Master 3 en heeft als belangrijkste innovatie een fluisterstille muisklik. Onderaan krijgt de sensor een upgrade naar 8.000 DPI en ruilt het de Unifying-technologie in voor Bolt wat betreft de USB-A-ontvanger. Het toestel is overigens ook gewoon bluetooth-compatibel en kan tot drie toestellen bewaren in verschillende profielen. De batterij is goed voor een autonomie van gemiddeld 70 dagen.

De Logitech MX Master is in zwart en wit beschikbaar vanaf 1 juni en heeft een adviesprijs van 99 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Logitech MX Mechanical MX Master 3S

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home