Linux VM’s in macOS Ventura draaien binnenkort probleemloos Intel-apps met Rosetta

Apple macOS Ventura

Rosetta krijgt een nieuwe functie waardoor Intel-apps binnenkort op virtuele machines van Linux draaien in Mac-toestellen met ARM.

Mac-toestellen met Apple Silicon kunnen enkel besturingssystemen voor ARM-processoren in virtuele machines (VM’s) draaien. Dat maakt het mogelijk om andere versies van macOS op het toestel uit te testen of ARM-versies van Linux te draaien.

Nieuwe updates laten gebruikers genieten van Rosetta-functionaliteit in zo’n ARM Linux VM’s. MacOS Ventura draait voortaan apps voor x86-processoren met Rosetta in die virtuele machines. Apple publiceerde een handleiding die gebruikers door het proces heen loodsen. Volg het stappenplan en het wordt mogelijk om een groter aanbod van apps te draaien.

Enkel apps

MacOS Ventura geeft met deze nieuwe mogelijkheden voor Rosetta niet de kans om besturingssystemen die gebaseerd zijn op x86 te installeren in een virtuele machine. Verder is het nog steeds niet mogelijk om ARM-Windows te installeren in een VM. Dat OS zou compatibel zijn, maar Microsoft verkoopt de benodigde licenties niet.

Afgelopen week kondigde Apple al een grote software-update aan met de onthulling van macOS 13 Ventura. De fabrikant legde de meeste nadruk op een nieuwe multitask-interface, maar ook updates voor Spotlight en Safari passeerden. De aankondiging vond plaats op WWDC22, de ontwikkelaarsconferentie van Apple, die vandaag tot een einde komt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home