LibreOffice 7.4 geeft gebruikers meer compatibiliteit met Microsoft

LibreOffice

The Document Foundation heeft LibreOffice 7.4, met nog meer compatibiliteit met Microsoft, gelanceerd dat vanzelfsprekend voort borduurt op versie 7.3.

Ruim een half jaar na de release van 7.3 is er dus een aangepaste versie beschikbaar van het open source programma. The Document Foundation boost in 7.4 de compatibiliteit met Microsoft Office. Net die compatibiliteit was lang het grote struikelblok voor gebruikers die een alternatief zochten voor Microsoft. “Omdat Microsoft nog altijd documenten baseert op formaten die niet zijn gehomologeerd door de International Organization for Standarization (ISO), wat veel problemen oplevert met LibreOffice, dat wel die standaarden respecteert”, aldus de ontwikkelaars.

Er zijn tal van Microsoft Office-documenten beschikbaar en die vragen om een oplossing voor open source applicaties. “We geven onze gebruikers de raad om regelmatig de updates te checken. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op waardoor elke nieuwe versie heel wat verbeteringen heeft ten opzichte van de vorige. Daarom ook deze 7.4-versie”, gaat het bericht verder.

lees ook

Europa opent bug bounty-programma voor opensourcesoftware

Verbeterde programma’s

Naast een verhoogde compatibiliteit met Microsoft Office brengt de nieuwe versie van LibreOffice ook verschillende verbeteringen in de programma’s. Zo is het zoekveld in de Extension Manager aangepast. In Writer krijgen de gebruikers onder andere een verbeterde werking van voetnoot-toepassing. Calc biedt dan weer werkbladen tot 16.384 kolommen, extra functies in drop-down AutoSum en een nieuw menu-item voor zoekopdrachten. Tot slot is er binnen Impress nieuwe ondersteuning voor documentthema’s.

In een video leggen de ontwikkelaars alle wijzigingen haarfijn uit. Met de vernieuwde functies mikken die ontwikkelaars nog meer op gebruikers die gewoon zijn om met MS Office te werken. En vooral op zij die documenten willen delen met andere MS Office gebruikers. Daarnaast wil TDF met LibreOffice for Enterprises inzetten op bedrijven en organisaties die zich willen loskoppelen van de zogenaamde vendor lock-in.  

Al kiezen op dit moment veel organisaties nog voor de versie door vrijwilligers, in plaats van de geoptimaliseerde versie ondersteunt door verschillende ecosystem bedrijven. “Dat kan een probleem vormen door de duurzaamheid van LibreOffice, omdat dit de evolutie vertraagt”, besluit TDF.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home