LG toont zijn eerste 4K OLED-monitor voor creative professionals

8 miljoen pixels

Binnen de high-end UltraFine-reeks heeft LG voor het eerst een OLED-monitor aan het gamma toegevoegd. De LG UltraFine OLED Pro heeft een 31,5-inch 4K-scherm met een groot kleurbereik, gefocust op creative professionals.

Op CES 2021 heeft LG voor het eerste een OLED-monitor getoond nadat het al jaren OLED-tv’s maakt. Het exemplaar gaat door het leven als de LG UltraFine OLED Pro (32EP950) en heeft een breed kleurbereik van 99 procent DCI-P3 en 99 procent Adobe RGB. Dankzij de OLED-technologie heeft het scherm een contrastratio van 1.000.000:1.

Aan de achterkant van het scherm is er ruimte voor 1x USB-C (levert 90-watt aan vermogen voor laptops), 2x DisplayPort, 3x USB-A, 1x HDMI en een hoofdtelefoonaansluiting. In tegenstelling tot eerdere UltraFine-monitoren ondersteunt de LG UltraFine OLED Pro geen Thunderbolt 3. De monitor maakt gebruik van de USB-C-certificering.

HDR en 60 Hz

Volgens LG ondersteunt de monitor HDR, maar een exacte certificering om de piekhelderheid te kennen is er nog niet. Het OLED-paneel heeft een refreshrate van 60 Hz.

Een monitor voor professioneel gebruik betekent vaak dezelfde vensters die open staan, wat het risico verhoogt op inbranding. OLED-technologie is enorm geëvolueerd de afgelopen jaren om dit fenomeen aan te pakken, maar het is met reden dat we vandaag op de pc-markt amper OLED-panelen terugvinden. LG acht stilaan het moment gekomen om de professionele markt te bedienen.

De LG UltraFine OLED Pro (32EP950) heeft voorlopig nog geen beschikbaarheidsdatum of prijs.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home