LG ontwikkelt exoskelet voor logistieke medewerkers

Arbeider in LG CLOi SuitBot en LG Shopping Cart Robot

LG heeft aangekondigd dat het zijn eerste exoskelet op IFA 2018 zal onthullen. Het exoskelet krijgt de naam LG CLOi SuitBot. Het is ontworpen om de benen van een gebruiker te ondersteunen voor meer ledemaatkracht, zodat het onder meer ondersteuning biedt bij het tillen van zware voorwerpen.

LG CLOi SuitBot beschikt over draaiende gewrichten en sandaalachtige schoenen die zich automatisch aanpassen. Dat zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijker het exoskelet aan en uit kunnen trekken. Het is ontworpen om een comfortabele pasvorm en natuurlijke verbetering te bieden tijdens het lopen, staan en werken. Het biedt ondersteuning voor mensen die zware voorwerpen tillen of zware werktuigen bedienen.

De CLOi SuitBot kan volgens het persbericht van LG ook verbinding maken met de servicerobots van LG om onderdeel te worden van een “slim werkend netwerk”. Ze kunnen samenwerken om informatie- en transporthulpmiddelen te leveren op een fabrieks- of werklocatie. Deze robots kunnen ook op het werk leren en biometrische gegevens en milieugegevens analyseren om het stroomverbruik te optimaliseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home