‘LG Display werkt met Huawei en Lenovo aan vouwbare smartphones en tablets’

lg display flex vouwbaar

Volgens Zuid-Koreaanse mediarapporten zouden Huawei, Xiaomi en Lenovo samenwerken met LG Display om vouwbare smartphones op de markt te brengen. Exacte data rond de lancering van producten is er niet, maar Lenovo mikt op Q4 2019 voor zijn eerste vouwbare tablet.

Volgens The Elec heeft LG Display een uitgebreide samenwerking met Chinese grootmachten Huawei, Xiaomi en Lenovo om te werken aan vouwbare smartphones en tablets. Sinds Samsung twee weken geleden zijn Galaxy F vouwbare smartphone aan de wereld heeft getoond, wil iedereen een deel van de hype.

De eerste modellen zullen echter niet goedkoop worden. Samsung mikt op een richtprijs van 1.770 dollar. Android brengt in 2019 ook officieel ondersteuning voor vouwbare schermen en een specifieke ontwikkelkit voor developers om het maximale potentieel eruit te halen.

Tablet en smartphone

Rond de samenwerking van LG Display met de drie Chinese smartphonemakers is heel weinig bekend. Lenovo zou aan een 13,3 inchtablet werken met een schermresolutie van 2.560 x 1.600 pixels. De productie ervan staat gepland voor Q3 2019. De tablet zou naar binnen vouwen. Lenovo mikt op een lancering Q4 2019. Het model heeft geen scherm aan de buitenkant, vergeleken met de Galaxy F van Samsung.

LG Display en Huawei werken volgens het rapport nauw samen aan een 6 inchscherm dat naar buiten vouwt. Wanneer het toestel gevouwen is, tonen beide kanten een deel van het scherm. Huawei zou ook met Chinese schermmaker BOE werken aan vergelijkbaar project. Die laatste voorziet namelijk de oledschermen in onder andere de Huawei Mate 20 Pro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home