LG belooft nog drie jaar Android-updates na smartphonestop

LG Velvet

De regeling geldt voor alle LG Velvet-, Wing-, G- en V-reeks die sinds 2019 op de markt zijn. Sommige modellen binnen de Stylo- en K-reeks krijgen nog twee jaar Android-updates.

Sinds de aankondiging van LG om te stoppen met smartphones leefden heel wat gebruikers in onzekerheid wat betreft ondersteuning. De fabrikant laat nu in een officieel statement weten dat alle Velvet-, Wing-, G- en V-reeks smartphones vanaf 2019 nog drie Android-iteraties ontvangen. Die termijn gaat in vanaf het jaar dat het toestel op de markt is. Bijvoorbeeld de LG V50 ThinQ of G8X ThinQ uit 2019 werden gelanceerd met Android 9 en zullen uiteindelijk tot Android 12 worden geüpdatet.

In het goedkopere segment, de Stylo- en K-reeks, schept LG minder duidelijkheid. Daar zullen sommige toestellen die vorig jaar werden gelanceerd nog twee jaar Android-iteraties ontvangen. Om welke modellen het specifiek gaat, verduidelijkt LG niet.

Het is enigszins verrassend dat LG met beloftes komt rond Android-updates omdat het niet de beste leerling is in de klas. Zo krijgen toestellen binnen de Velvet-, Wing- G- en K-reeks pas eind dit jaar een update naar Android 11, meer dan een jaar na de officiële beschikbaarheid van Android 11. De kans is groot dat Google eerder Android 12 lanceert dan dat LG toestellen updatet naar naar Android 11.

In het bericht verduidelijkt LG verder nog dat het smartphones blijft maken tot eind Q2 2021 om contractuele verplichtingen naar partners en telecomproviders na te komen. Wie extra vragen heeft rond de stopzetting van de smartphonedivisie, kan bij de ondersteuningspagina van LG terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home