Lenovo wil je office manager worden met lancering nieuwe dienst

Lenovo lanceert Digital Workplace Solutions: een pakket aan diensten dat IT overstijgt en bedrijven moet helpen om hun moderne werkplek te organiseren.

De ideale post-corona-werkplek op poten krijgen, is geen sinecure. De juiste hardware is belangrijk, maar een moderne werkplek is meer dan een verzameling van laptops en webcams. Hybride samenwerking vereist goede en veilige plekken om te werken, connectie met collega’s overal ter lande, eenvoudig beheer, snelle uitrol van relevante toepassingen, beveiliging van het complexe geheel en ondersteuning voor wanneer David van accounting zijn wachtwoord weer vergeten is.

lees ook

HP strijdt tegen eenheidsworst: “stel werknemers niet teleur met een ongeschikte laptop”

Lenovo gaat dat oplossen, en wel met Lenovo Digital Workplace Solutions (DWS). DWS is een portfolio van oplossingen dat gelanceerd wordt als onderdeel van de Lenovo Solutions en Services-groep. De set oplossingen bevat tools en systemen rond technologie, beveiliging, efficiënte en tevredenheid van werknemers. Alles is erop gericht om het hybride kantoor goed in te richten.

Zes pijlers

Lenovo DWS bestaat uit zes pijlers, waarmee de hybride werkplek wordt opgebouwd:

  • Adviesdiensten: Lenovo zal kijken welke hard- en software nodig is om de productiviteit en de werkervaring te verbeteren. We vermoeden dat die analyse niet vaak zal uitwijzen dat er hardware van HP of Dell nodig is.
  • Configuratie op basis  van profielen: Lenovo gaat gebruikersprofielen opstellen en op basis daarvan pakketten van apps en diensten samenstellen. Het bedrijf volgt daarmee een strategie die HP eerder ook al predikte.
  • Samenwerking en productiviteit: Lenovo DWS voorziet geïntegreerde samenwerkingsapps
  • Beheer: DWS komt met centraal beheer van alle endpoints en IOT-toestellen en ondersteunt een BYOD-beleid.
  • Servicedesk: Have you tried turning it off and on again? Automatisering, zelfbediening en preventieve oplossing van problemen staat hier centraal.
  • Beveiliging: Beheer en beveiliging is een roide draad doorheen de oplossing.

Lenovo richt zich met DWS op interne, externe en hybride werkplekken. In feite hoopt het bedrijf om je centrale aanspreekpunt te zijn voor de hele transformatie van je werkomgeving naar een modern en hybride model.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home