Lenovo vindt ThinkBook-reeks opnieuw uit

-

Lenovo vernieuwt zijn ThinkBook-line-up. De designtaal verandert en ook de binnenkant krijgt een upgrade.

Lenovo voert een flinke visuele en functionele upgrade voor zijn ThinkBook-portfolio uit. ThinkBook zag als portfolio in de lente van vorig jaar het levenslicht en omvat laptops op maat van de kmo. Visueel voorziet Lenovo een nieuwe designtaal voor de laptops. Die kenmerkt zich door de combinatie van twee kleurtinten op de achterzijde. De toestellen krijgen verder een dunnere schermrand en een herwerkt scharnier.

Draagbaar en flexibel

Lenovo introduceert eerst en vooral de ThinkBook 13s Gen 2 i. Die heeft een 13,3 inch 16:10-display met 2,5K-resolutie. Het scherm is beschikbaar met honderd procent sRGB-dekking. Onder de motorkap stopt Intel processors van de 11 Intelgeneratie. Je kan het toestel configureren met tot 40 GB aan RAM. De laptop komt in november naar ons land met een adviesprijs van 869 euro exclusief btw.

De Lenovo ThinkBook 14s Yoga i heeft een 14 inch-scherm dat je volledig kan omklappen, naar analogie met de andere Yoga-toestellen uit het Lenovo-gamma. De bijhorende pen past netjes in het chassis, zodat je ze niet kwijt raakt. Ook deze laptop komt met maximaal een Intel Tiger Lake Core i7 De laptop is beschikbaar met maximaal 16 GB aan RAM. De laptop komt met een full HD-scherm. De adviesprijs voor dit toestel bedraagt 939 euro exclusief btw en het ligt vanaf november in de rekken.

Werkpaard

De ThinkBook 15 Gen 2 i is tot slot gericht op productiviteit. Het 15,6 inch-toestel is groter en heeft een unieke functie aan boord in de vorm van geïntegreerde oortjes. Die bewaar je in een schuifje in de laptop, waar ze meteen ook opladen. Wij vragen ons af of je oortjes wel met je grote 15 inch-productiviteitslaptop wil combineren. Dat lijkt ons eerder het domein van de smartphones.

Ook Lenovo heeft schijnbaar twijfels, aangezien die specifieke configuratie voorlopig niet naar ons land komt. Gelukkig kan je de plaats ook benutten met een SSD. Opnieuw tekenen Tiger Lake-processors present, samen met maximaal 40 GB aan RAM-geheugen. Dit toestel is beschikbaar met enkele schermconfiguraties, waaronder een instap TN-paneel en IPS-panelen, al dan niet met aanraakfunctionaliteit. De startprijs voor deze laptop is 1.199 euro exclusief btw en het toestel is vanaf oktober verkrijgbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home