Lenovo vernieuwt ThinkPad-portfolio met nieuwe Intel- en AMD-processors

Lenovo pakt uit met een grondige vernieuwing van zijn ThinkPad-portfolio. De X13 wordt helemaal bijgewerkt terwijl de T, L en P-reeksen een update krijgen.

Lenovo verfrist zijn volledige zakelijke portfolio met nieuwe processors, meer flexibele configuratie-opties en enkele nieuwe designs. Centraal staat de upgrade Intel Tiger Lake en AMD Ryzen 5000 Mobile. Lenovo pakt zowel zijn kantoorlaptops als de mobiele workstations uit de P-reeks aan.

ThinkPad X13 en Yoga

De ThinkPad X13 en X13 Yoga worden volledig vernieuwd. Lenovo volgt in deze toestellen de trend en vervang het oude 16:9-scherm door een 13,3 inch 16:10-paneel. Hoewel de toestellen bovenaan de line-up prijken, kiest de fabrikant er toch voor om de laptops zowel met AMD- als met Intel-processors beschikbaar te stellen. Dat is goed nieuws, aangezien AMD-versies van ultrabooks vandaag nog al te vaak uitblijven.

Je kan zo kiezen voor Intel Tiger Lake-chips van de elfde generatie in de Thinkpad X13 i, of AMD Ryzen 5000-cpu’s in de ThinkPad X13. Die door Intel aangedreven i-versie ondersteunt bovendien Wifi 6E, waar de AMD-chip tot Wifi 6 beperkt is. Voor de Yoga-versie stelt Lenovo wel enkel een Intel-chip ter beschikking.

De ThinkPad X13 Yoga komt in april beschikbaar voor 1.379 dollar. Een lokale adviesprijs kennen we voor dit toestel nog niet. Voor de andere exemplaren heeft Lenovo al wel een europrijs vastgepind: de Thinkpad X13 i komt in maart al en kost 1.149 euro, de gewone ThinkPad X13 staat tot slot voor mei gepland met een adviesprijs vanaf 999 euro.

ThinkPad T en L voor het grote publiek

Ook de mainstream T-reeks en de meer budgetvriendelijke L-reeks krijgen AMD-versies en i-varianten aangedreven door Intel-processors. De laptops komen in configuraties met 14 inch of 15,6 inch-schermen en komen optioneel met een Nvidia GeForce MX450-gpu. De T-laptops hebben iets meer toeters en bellen dan de L-exemplaren, en komen onder andere met optionele hogeresolutieschermen waar de ThinkPad-L-laptops tot FHD beperkt blijven.

In totaal kondigt Lenovo vijf nieuwe Thinkpad T-modellen aan, die tussen maart en mei beschikbaar komen met een startprijs van 849 euro voor de gewone ThinkPad T14. Van de L-reeks zet de laptopfabrikant twee nieuwe smaakjes in de markt: de ThinkPad L14 en L15. Die komen in mei uit en kosten respectievelijk 729 euro en 699 euro.

Instapworkstations

Tot slot vernieuwt Lenovo ook zijn line-up van instapworkstations. Er verschijnt een ThinkPad P14s, P14s i en een P15s. Bij de 14 inch-toestellen kan je opnieuw kiezen tussen chips van Intel en AMD. De laptops zijn configureerbaar met Nvidia T500-gpu en rollen met een kleurgecalibreerd scherm van de band. De ‘s’-laptops zijn naar goede gewoonte iets dunner en mooier dan de gewone versie.

De ThinkPad P14s i komt eerst beschikbaar in mei voor een adviesprijs van 999 euro. De P14 met AMD aan boord komt in mei en kost 879 euro. De ThinkPad P15s verschijnt tot slot in april voor 949 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home