Lenovo vernieuwt line-up met tiende generatie Intelchips

Intels tiende generatie van processors verschijnt dit najaar ook in de Lenovo-line-up. Onder andere de ThinkPad X1-carbon krijgt een opfrissing.

In navolging van onder andere Dell en MSI kondigt ook Lenovo een opfrissing van zijn laptopline-up aan. Hoeksteen van de vernieuwing is de tiende generatie van Intelchips. Alle nieuwe laptops krijgen cpu’s uit dat portfolio aan boord. Toestellen zijn configureerbaar tot en met de Intel Core i7-10710U met zijn zes kernen en twaalf threads. Comet Lake tekent met andere woorden present. Of de laptops ook beschikbaar zijn met de in theorie veel interessantere Ice Lake-processors is uit de aankondiging niet duidelijk.

Project Athena

Kroonjuweel van de vernieuwde reeks is de Thinkpad X1 Carbon. Dat toestel krijgt Intels Project Athena-stempel mee, wat onder andere impliceert dat het minstens negen uur op één batterijlading kan meegaan in realistische omstandigheden en bliksemsnel uit slaapstand kan ontwaken. Lenovo claimt dat het toestel tot 18,5 uur mee gaat op de batterij, en dat je op een uur tot 80 procent kan bijladen. Op het gewicht heeft die autonomie in ieder geval geen impact: de ThinkPad X1 Carbon zal maar 1 kg wegen.

Verder vernieuwt Intel de X1 Yoga: dat is de flexibele variant van de X1 Carbon met omklapbaar aanraakscherm. Dat toestel blijft met 1,4 kg wel iets dikker en wordt bovendien niet onder Project Athena geklasseerd. De Thinpad T490 en X390 zijn dan weer iets meer doordeweekse laptops, al zijn de interne specificaties erg gelijkaardig. Ook deze toestellen krijgen Rapid Charge van Lenovo mee, en zijn op een uur bijna helemaal volgeladen.

Nieuwe L-thinkpads

De ThinkPad-reeks wordt tot slot uitgebreid met een splinternieuwe ‘L’-reeks. De L-laptops zijn iets budgetvriendelijker maar ook iets dikker met een minder goede batterij. Toch hebben ook deze laptops Rapid Charge aan boord. Het gaat om de Thinkpad L13 en de L13 Yoga, die zoals de naam suggereert de flexibele variant is van de gewone L13.

De nieuwe X1-laptops zijn vanaf volgende maand beschikbaar met een startprijs van 1.479 dollar. De T490 en de X490 moeten in oktober op de markt verschijnen voor respectievelijk 1.129 en 1.019 dollar, terwijl de L13 en L13 Yoga gepland staan voor oktober. Die toestellen zullen aan 749 dollar en 919 dollar beginnen.

Gerelateerd: Intel plakt Project Athena-stickers op laptops die het goed vindt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home