Lenovo toont ThinkPad P16 met nieuw 16 inch-scherm

Lenovo introduceert een nieuw toestel in zijn reeks van ThinkPad P-workstations. De ThinkPad P16 heeft een 16 inch-formaat dat ruimte biedt voor een numeriek klavier.

Lenovo lanceert een relatief compacte grote workstation-laptop: de ThinkPad P16. Dat toestel heeft een relatief unieke 16 inch-schermdiagonaal met een 16:10 beeldschermverhouding. Het formaat biedt extra ruimte boven de klassieke 15,6 inch-modellen maar is draagbaarder dan de grote 17 inch-workstations.

Krachtige specificaties

Binnenin laat Lenovo zich gaan. De laptop is configureerbaar met nieuwe Intel Core HX-processors: krachtige mobiele chips met een TDP van 55 watt. De processors van de twaalfde generatie zijn beschikbaar in verschillende variaties, tot en met de Intel Core i9-12900HX met acht P-kernen en 8-kernen. De P-kernen zijn geklokt op 3 GHz met een boostsnelheid tot 5 GHz.

lees ook

Lenovo vernieuwt ThinkPad X en ThinkPad L-gamma

Hoe lang de processor op maximaal vermogen kan presteren, hangt af van de koeling waarmee Lenovo het chassis uitrust. Die is in ieder geval vernieuwd om met de straffere componenten in de kleinere behuizing overweg te kunnen.

Grafisch geweld

Ook langs de grafische kant wordt er immers heel wat hitte gegenereerd. De workstation is beschikbaar met Nvidia RTX A5500 met 16 GB aan VRAM. Het RAM-geheugen kan je configureren met maximaal 128 GB aan DDR5, al dan niet ECC. Twee PCIe 4.0 M.2-aansluitingen zorgen voor maximaal 8 TB aan SSD-opslagcapaciteit.

Lenovo geeft nog mee dat de laptop beschikbaar is met een  Oled 4K-aanraakscherm dat honderd procent van het DCI-P3-kleurengamma moet dekken. Dat display heeft met 400 nits een relatief beperkte helderheid. De klassieke IPS-schermoptie kan tot 600 nits en is zo interessanter voor wie buiten of in lichte ruimtes moet werken.

Windows en Linux

De ThinkPad P16 zal beschikbaar komen met Windows 10, Windows 11 en verschillende versies van Linux. Lenovo communiceert een adviesprijs van 1.979 dollar voor het instapmodel me teen beschikbaarheid voor later deze maand in de VS. Belgische beschikbaarheid en prijs communiceerde Lenovo nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home