Lenovo toont ’s werelds eerste vouwbare pc

Lenovo vouwbare pc

Het imago van vouwbare smartphones heeft met de geflopte lancering van de Samsung Galaxy Fold een deuk gekregen. Lenovo negeert alle commotie en presenteert ’s wereld allereerste vouwbare pc. Het toestel maakt onderdeel uit van de ThinkPad X1-lijn en ligt vanaf 2020 in de winkel.

Lenovo werkt al drie jaar aan de vouwbare pc en wil het premium product op te markt zetten volgend jaar. Het mikt op een toestel dat je als volwaardige laptop kan gebruiken. Het 13,3 inch 4:3 3K oledscherm (van fabrikant LG) kan in twee worden gevouwen zoals een boek, wat het veel compacter maakt dan een 13,3 inch laptop.

The Verge heeft de laptop kunnen testen en laat weten dat op dit ogenblik nog heel weinig bekend is qua details. Windows werkt zoals verwacht op het aanraakscherm, maar de echte innovaties zullen in de software moeten zitten die Lenovo voorziet om deze unieke vorm meerwaarde te geven.

Prototype

De hardware zou vandaag nog lang niet af zijn volgens The Verge. Het vouwmechanisme van het prototype zou niet stevig aanvoelen en er mochten geen foto’s van worden genomen. Het scherm heeft verder een heel beperkte kijkhoek met kleuren die veranderen wanneer je onder verschillende hoeken kijkt.

Lenovo vouwbare pc

Lenovo mikt met de vouwbare pc op een reeks van gebruiksvormen. Je kan het volledig uitgeklapt als tablet gebruiken, eventueel met een optioneel toetsenbord. Half open geklapt kan je het als notitieboek gebruiken dankzij de geïntegreerde Wacom digitizer en een actieve stylus. Er zit een geïntegreerd klepje in het prototype om de tablet recht te laten staan. Tot slot kan je het toestel ook kantelen en als een minilaptop gebruiken met het scherm half open geklapt.

Weinig details

Op vlak van specificaties houdt Lenovo het nog heel stil, uitgezonderd de specificaties van het oledscherm. De vouwbare pc zal Windows draaien en er zal een Intel-chip in zitten. Andere details zoals hoeveelheid RAM, opslag en batterijcapaciteit worden nog niet meegedeeld. Lenovo mikt wel op een volledige dag qua batterijduur.

 

 

Er zijn plannen om een simmodule in het toestel te steken met 4G- of 5G-connectiviteit en het prototype vandaag heeft geen ruimte voor een hoofdtelefoonaansluiting. De vouwbare pc laadt over USB-C.

De geflopte lancering van de Samsung Galaxy Fold heeft ervoor gezorgd dat iedereen op scherp staat wat betreft flexibele schermen. Lenovo zegt dat dergelijke problemen niet van toepassing zullen zijn wanneer hun model op de markt komt in 2020. De fabrikant maakt helaas nog geen prijs bekend of een preciezere lanceringsdatum.

Gerelateerd: Samsung stelt lancering Galaxy Fold voor onbepaalde tijd uit

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home