Lenovo toont nieuwe AIO-pc en monitoren met smartphonehouder

AIO die ronddraait

Een All-In-One-pc (AIO) heft meestal een nadeel: het scherm kan je niet in portretmodus oriënteren. De Lenovo Yoga AIO 7 doet dat wel, waarbij het pc-gedeelde blijft zoals het is en het scherm enkel draait. Daarnaast kondigt het op CES 2021 twee nieuwe monitoren aan met smartphonehouder.

Een AIO-pc mag vandaag niet meer saai vormgeven. De Lenovo Yoga AIO 7 springt in het oog dankzij een draaibaar scherm waarbij de basis (met de pc-componenten) vast blijft staan. Je kan de pc volledig verticaal opstellen of tot onder een hoek van 20 graden.

Lenovo Yoga AIO 7

Het 27-inch 4K-scherm heeft 99 procent kleurdekking in zowel Adobe RGB als DCI-P3, wat het een bruikbaar scherm maakt voor creative professionals mits de nodige kalibratie. Naast een toetsenbord en muis zit er ook een vijf megapixel webcam in de doos in dezelfde kleur als de rest van de set.

Krachtige specificaties

Qua hardware binnenin kan je de Lenovo Yoga AIO 7 configureren met een AMD Ryzen 7 4800H gekoppeld aan een Nvidia GeForce RTX 2060 als topconfiguratie. Waarom Lenovo niet de nieuwste 3000-reeks van Nvidia heeft ingeschakeld, is ons een vraagteken. Dat had de set extra interessant gemaakt voor videobewerking door de extra rekenkracht. De potente grafische kaart zorgt er ook voor dat een spelletje spelen zonder problemen kan.

De Lenovo Yoga AIO 7 is beschikbaar vanaf februari en start vanaf 1.199 euro voor de basisconfiguratie. De AIO-pc komt naar selecte markten in Europa, maar het is voorlopig nog niet duidelijk of België en Nederland daarbij horen.

Lenovo L24i-30

Twee nieuwe monitoren

Naast een AIO-pc heeft Lenovo op CES 2021 twee nieuwe monitoren voorgesteld. De Lenovo L24i-30 en Lenovo L27e-30 hebben allebei een Full HD IPS-scherm en ondersteunen tot 75 Hz via AMD FreeSync over HDMI. Lenovo heeft beide monitoren ook laten testen door TUV Rheinland en zijn gecertificeerd ‘Eye Comfort’ door blauw licht te minimaliseren net als een flikkerend beeld. Beide monitoren hebben een gleuf in hun voet waarin je een smartphone kan laten steunen, zowel rechtopstaand als liggend.

De Lenovo L24i-30 (149 euro incl. btw) heeft een 24-inchscherm en een metalen voet waarin twee kleuren zitten verwerkt. De Lenovo L27e-30 (199 euro incl. btw) heeft 27-inchscherm en een matzwarte voet. Beide monitoren zijn beschikbaar vanaf maart.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home