Lenovo ThinkVision combineert Mini LED met 140 watt-laden via USB 4

Lenovo lanceert twee ThinkVision mini LED-monitoren. De toestellen vertrouwen op Mini Led-technologie voor helder beeld met een hoog contrast. Dankzij de integratie van USB 4 leveren ze bovendien voldoende stroom via een enkele kabel om ook workstations op te laden.

Lenovo introduceert de ThinkVision P27pz-30 en p32pz-30. Dat zijn twee Mini LED-schermen. Die technologie voorziet een paneelbelichting via duizenden kleine LED’s die afzonderlijk te dimmen zijn. Bij mini LED heeft niet ieder pixel zijn eigen LED (zoals bij OLED), maar het scheelt niet veel.

Dimzones

Deze toestellen hebben bijvoorbeeld 1.152 dimzones. Dat impliceert diepe zwarten (waar LED’s worden uitgeschakeld) met minimale overvloeiing van licht uit heldere zones. Denk aan een beeld van een kaars op een donkere achtergrond, waarbij de kaars fel is (daar staan de LED’s aan) en de achtergrond zwart, zonder rijzige zone rond de vlam zoals een klassiek LCD-paneel zou tonen.

De nieuwe schermen meten respectievelijk 27 inch en 31,5 inch. Ze halen een schermhelderheid van 1.200 nits en ondersteunen HDR10 en HLG. De verversingssnelheid bedraagt 60 Hz. Lenovo laat weten dat de monitoren een kleurbereik van 99 procent hebben binnen het Adobe RGB7-spectrum. Je kan ze ook met DCI-P3 instellen. De fabrikant vind de displays daarom uiterst geschikt voor grafische toepassingen.

Snelladen

Minstens even interessant als de mini LED’s is volgens ons de toevoeging van USB 4 via een USB Type C-poort. Die poort ondersteunt een nieuwe laadstandaard, waardoor Lenovo naast data (aan 40 Gbps) ook 15 watt tot 140 watt aan stroom over een geschikte kabel kan sturen. Zo doet het scherm met één kabel dienst als dock voor alle types van laptop, inclusief ultrabooks die pas opladen aan een hoger wattage.

Omdat het display zo een dock wordt, voorziet Lenovo de nodige poorten. De ThinkVision mini LED-monitoren zijn daarom uitgerust met drie USB-C en vier USB-A-poorten, twee HDMI 2.1-aansluitingen, DisplayPort en Ethernet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home