Lenovo ThinkBook Plus heeft e-inkscherm aan buitenkant

Lenovo ThinkBook Plus

Lenovo presenteert op CES in Las Vegas de jongste telg in zijn ThinkBook-lijn. De ThinkBook Plus valt op door zijn groot e-inkscherm langs de buitenkant, dat je kan gebruiken wanneer de laptop gesloten is.

Nadat Lenovo eerder al het toetsenbord voor een e-inkscherm inruilde op de Yoga Book C930, probeert de fabrikant nu een andere benadering. De nieuwe ThinkBook Plus heeft een groot 10,8 inch e-inkscherm aan de buitenkant, ingewerkt in het laptopdeksel.

Dat scherm is hoofdzakelijk bedoeld om te gebruiken wanneer de laptop is gesloten. Zo worden zaken zoals je agenda-items en het weer getoond, wat volgens Lenovo handig kan zijn wanneer je snel met je laptop onder de arm van vergadering naar vergadering gaat.

Bovendien kan je ook notities maken met de meegeleverde stylus, die vervolgens synchroniseren met Microsoft OneNote. E-ink is in principe niet zo geschikt voor het maken van notities vanwege de trage responstijd, maar volgens The Verge kunnen bepaalde delen van het scherm sneller verversen, waardoor de schrijfervaring beter is. Daarnaast doet het e-inkscherm ook dienst als e-reader dankzij een integratie met de Kindle-app voor Windows.

Wanneer de laptop in gebruik is, wordt gevoelige informatie op het scherm verborgen, zodat ze niet zichtbaar is voor eventuele pottenkijkers.

Een volledige specificatielijst is nog niet bekend, maar de laptop zelf heeft een 13,3 inch full-HD IPS-paneel en ondersteunt Dolby Vision. In de aan-uitknop zit een ingebouwde vingerafdruksensor.

De ThinkBook Plus is beschikbaar vanaf maart en start aan een adviesprijs van 1.199 dollar. De laptop sluit zich aan bij de rest van de ThinkBook-lijn, die Lenovo vorig jaar lanceerde met een specifieke focus op kmo’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home