Lenovo onthult nieuwe ThinkPad X1-laptops

Lenovo zal de komende maanden laptops introduceren die tot de ThinkPad X1-serie behoren. Het bedrijf spreekt over de dunste, lichtste en meest elegante ThinkPad X1-familie voor professionele gebruikers. Het gaat om de volgende drie modellen: de X1 Tablet, de X1 Carbon en de X1 Yoga.

De ThinkPad X1 Tablet beschikt maximaal over een achtste generatie Intel Quad Core i7-processor. Qua graphics kunnen we Intel HD 620 verwachten, terwijl het RAM-geheugen uitkomt op maximaal 16 GB LPDDR3 2133MHz. De maximale opslag ligt op 1 TB PCle NVMe SSD. Er wordt een batterij beloofd die tot 9,5 uur meegaat.

Met het nieuwe levendige 13-inch HDR Ready 3K-scherm en de Lenovo Pen Pro wil het bedrijf een verbeterde gebruikersinteractie realiseren. Het gaat om een apparaat met toetsenbord, waarbij de camera aan de voorzijde 2MP is en aan de achterzijde 8MP. De IR-camera en vingerafdruklezer zorgen voor veilige toegang tot het apparaat.

Carbon en Yoga

Daarnaast behoren ook de ThinkPad X1 Carbon en ThinkPad X1 Yoga tot de CES line-up van Lenovo. Volgens het bedrijf zelf zijn dit ’s werelds eerste laptops die Dolby Vision HDR ondersteunen. Het beeldscherm biedt ondersteuning voor maximaal 500 NITS-piekhelderheid. Er zijn 360 graden Far-Field Communication-microfoons met Wake on Voice-functie en handsfree Amazon Alexa aanwezig.

Gebruikers kunnen de stickers op de camera vervangen met de ThinkShutter Camera Privacy-hoes. De laptops zijn voorzien van een eye-tracking IR-camera, voor betere productiviteit en beveiliging. De X1 Carbon is met een gewicht van 1,13kg erg licht voor een 14-inch zakelijke laptop. Het chasis dat werd gebouwd met behulp van geavanceerde koolstofvezelcomposiet is volgens Lenovo bijna onbreekbaar. Verder prijst het bedrijf de X1 Yoga omdat het om een convertible met geïntegreerde pen en Global LTE-A-functie gaat.

De zesde generatie ThinkPad X1 Carbon zal vanaf maart verkrijgbaar zijn voor 1299 euro. Daarvoor mogen we de derde generatie TinkPad X1 Yoga verwachten, die in februari verschijnt voor 1649 euro. De beschikbaarheid en prijs van de nieuwe ThinkPad X1 Tablet zal binnenkort bekendgemaakt worden. Tijdens CES toonde het bedrijf ook al andere ThinkPad-modellen voor 2018, die je kunt bekijken door hier te klikken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home