Thinkpad X1 Nano is lichtste Lenovolaptop ooit

-

De Lenovo ThinkPad X1 Nano is de lichtste ThinkPad ooit van de fabrikant. Ondanks het lage gewicht pakt Lenovo uit met compromisloze specificaties.

Lenovo breidt zijn ThinkPad-reeks uit met de Lenovo ThinkPad X1 Nano. Dat is een premium-laptop voor wie onderweg de nodige computerkracht zoekt in een stijlvol jasje, zonder dat het iets mag wegen. De impact van de X1 Nano op de weegschaal is de voornaamste troef van het toestel. Of eerder het gebrek daaraan: met 907 gram voor het instapmodel. Dat lijkt nog net iets minder te zijn dan de HP Elite Dragonfly van vorig jaar.

De Thinkpad X1 Nano komt voorzien van Intel Tiger Lake-cpu’s van de elfde generatie. Je kan de laptop configureren met maximaal een Core i7-cpu uit dat gamma. De chips hebben de nieuwe Xe-graphics aan boord, wat betekent dat ze zonder discrete gpu in theorie toch voldoende grafische kracht hebben om moderne spellen te draaien. Wat RAM betreft voorziet Lenovo maximaal 16 GB LPDDR4x, de opslag is configureerbaar tot 1 TB (PCIe SSD).

Aanwezigheidsdetectie

De X1 Nano is beschikbaar in een koolstofvezel-behuizing met een scherm tot chassis-ratio van 85 procent. Ondanks de smalle randen rond het 16:10-scherm voorziet Lenovo een Windows Hello-compatibele camera. Die is uitgerust met een splinternieuwe functie: Presence detection. De laptop detecteert zo wanneer je achter het toestel zit en vergrendeld zichzelf wanneer je wegstapt. Bij het terugkomen activeert het toestel zich opnieuw en probeert Windows Hello je gezicht te herkennen, zonder dat je daarvoor eerst op een toets moet duwen.

Het 14 inch-scherm past in wat Lenovo een 13 inch-chassis noemt en is beschikbaar met een 2K-schermresolutie. Je kan kiezen voor een aanraakscherm. Beide versies hebben een helderheid van 450 nit en dekken honderd procent van het sRGB-spectrum.

Lenovo claimt een autonomie van 13 uur en een snelle responstijd uit standby. Daarmee kan de Chinese laptopbouwer zich het Evo-kwaliteitslabel van Intel toe-eigenen. Verder is de ThinkPad X1 Nano uitgerust met vier microfoons voor duidelijk geluid tijdens vergaderingen en kan je optioneel voor 5G-connectiviteit kiezen.

Een exacte prijs en beschikbaarheid voor de Lenovo ThinkPad X1 Nano volgt later.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home