Lenovo lanceert grote ThinkVision-schermen voor samenwerking in vergaderruimtes

Lenovo introduceert drie ThinkVision Large Format Displays. De grote aanraakschermen met geïntegreerde whiteboardsoftware zijn gericht op kantoren en onderwijsruimtes.

Lenovo introduceert de ThinkVision T86, T75 en T65. Dat zijn drie Large Format Displays (LFD’s) met een schermiagonaal van, je raadt het, respectievelijk 86 inch, 75 inch en 65 inch. De aanraakschermen zijn bedoeld voor vergaderruimtes van verschillende formaten en kunnen ook in een onderwijscontext gebruikt worden.

Specificaties

De aanraakschermen hebben een 4K-resolutie en komen met ingebouwde speakers en microfoons. De displays krijgen ook een webcam mee, maar die is modulair. Je moet het ding dus op het display klikken om ermee aan de slag te gaan. Onder de motorkap draait een niet nader genoemde SoC.

Besturingssysteem van dienst is Android, met daarover een éénvoudige schil op maat van de schermen. Die geeft toegang tot veelgebruikte functies zoals presentaties, vergaderingen of whiteboard-functionaliteit.

Verbindingsmogelijkheden

Bij de schermen hoort een draadloze dongle. Die W20-dongle laat gebruikers toe om hun toestel meteen met het display te verbinden. De functionaliteit doet denken aan die van Barco’s Clickshare, maar dan exclusief op maat van de Lenovoschermen.

De toestellen zijn verder voorzien van USB Type-C, USB 3.0 Type A, HDMI, DisplayPort, Ethernet, een seriële interface en audioconnectiviteit. Een ingebouwde lichtsensor ontfermt zich over de helderheid, die maximaal 400 nits bedraagt.

De drie schermen zijn in Europa beschikbaar vanaf juni 2022 met een adviesprijs van 2.999 voor het kleinste model, 3.999 euro voor het 75 inch-display en 6.999 voor de ThinkVision T86. De toestellen komen eerst naar Duitsland, daarna volgt de rest van de EU.

Traditioneel scherm

Lenovo introduceert in één adem ook de ThinkVision P27 Gen 3: een monitor met USB Type-C-dockingfunctionaliteit en een QHD-resolutie. Via de DisplayPort-standaard kan je verschillende van dergelijke schermen daisychainen. Het professionele scherm werkt net als de grote ThinkVision LFD’s met een modulaire camera en optionele modulaire soundbar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home