Lenovo introduceert 14-inch USB-C-monitor voor onderweg

Lenovo heeft op Mobile World Congress (MWC) in Barcelona een draagbare USB-C-monitor voorgesteld. Via USB-C kan je de 14-inchmonitor overal gebruiken voor extra werkruimte. De monitor weeg 590 gram en past in een laptoptas.

Wie regelmatig in een hotelkamer vertoefd voor zijn werk, weet dat enkel een laptopscherm beperkend kan werken. Een extra monitor is wenselijk, maar onhandig om mee te nemen. Lenovo wil daar een oplossing voor bieden met de ThinkVision M14.

Het 14-inch IPS-scherm heeft een Full HD-resolutie, weegt ongeveer 590 gram en maakt verbinding met je laptop via USB-C. Dankzij die éne kabel krijgt de monitor voeding en beeld.

Geen batterij

Opvallende keuze: de Lenovo ThinkVision M14 heeft geen batterij aan boord. Dat komt het gewicht ten goede, maar tegelijk belast het wel de batterij van de laptop waarmee het scherm wordt verbonden. Lenovo voorziet wel een voedingsadapter om tussen de laptop en de monitor te gebruiken. Zo kan je op een hotelkamer comfortabel blijven werken.

De externe monitor wordt geleverd met een hoes. Er zitten in totaal vier USB-C-poorten op de Lenovo ThinkVision M14: twee links en twee rechts van het scherm. Zo functioneert het ook als USB-C-hub, omdat je één USB-C-aansluiting kwijt bent aan je laptop om het scherm te koppelen.

De Lenovo ThinkVision 14 is vanaf juni beschikbaar en kost 229 euro excl. BTW.

Gerelateerd: Asus ZenScreen MB16AP review: USB-C-monitor voor onderweg

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home