Lenovo Device Intelligence Plus voorspelt problemen met laptops

lenovo device intelligence plus

Lenovo lanceert Device Intelligence Plus: een nieuwe tool die AI en machine learning gebruikt om laptops te beheren en eventuele problemen met toestellen te voorspellen voor ze zich voordoen.

Lenovo introduceert Device Intelligence Plus. Dat is een cloudgebaseerde SaaS-dienst die beheerders in enterprise-omgevingen moet helpen bij het beheer van laptops. Device Intelligence Plus bouwt voort op Device Intelligence, dat Lenovo in september 2020 al lanceerde. De dienst is gebaseerd op dezelfde AI predictive analytics-algoritmes maar bevat meer inzichten en functionaliteit. Lenovo bouwde de dienst samen met Lakeside Software, dat al heel wat ervaring heeft met zogenaamde Digital Experience Monitoring.

Data-analyse

Device Intelligence Plus verzamelt 10.000 datapunten van ieder toestel iedere 15 seconden. Die data wordt op een privacy- en GDPR-vriendelijke manier gecombineerd en geanalyseerd om de gezondheid van een toestel te bekijken. De dienst monitort onder andere de gezondheid van de batterij en de SSD aan boord van een laptop. Aan de hand van de data kan Device Intelligence Plus problemen met toestellen voorspellen voor ze zich voordoen. Zo kunnen IT-teams downtime minimaliseren.

Lenovo claimt dat de dienst in 85 procent van de gevallen hardwarefouten correct voorspelt. Voor toepassingen die degradatie van prestaties in de hand werken, trekt de SaaS-oplossing 90 procent van de tijd tijdig aan de alarmbel. Hoe meer data een organisatie verzamelt en hoe langer de dienst actief is, hoe sterker de voorspellende capaciteiten van Device Intelligence Plus worden.

Beschikbaarheid

Lenovo Device Intelligence Plus is vanaf deze maand beschikbaar en is gericht op enterprise-omgevingen. De SaaS-oplossing werkt via een abonnementskost die variabel is gebaseerd op het formaat van een onderneming en de te monitoren hardware. De dienst is compatibel met toestellen van Lenovo maar ook andere fabrikanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home