JetBrains lanceert eigen project management platform Space

project management

JetBrains heeft het nieuwe project management platform Space gelanceerd. Alle gegevens die een team nodig heeft om te werken worden op één plek opgeslagen, terwijl software-ontwikkelingstools communicatie- en identiteitsondersteuning zijn geïntegreerd. 

Het gaat hier onder meer om ontwikkelingstools als broncodebeheer, code review en browsing, continue integratie, levering en implementatie, pakketrepository’s, issue tracking, planningstools en projectdocumentatie, aldus Techcrunch.

Workflows automatiseren

Space heeft als uitgangspunt dat elke workflow kan worden geautomatiseerd: van het inwerken van nieuwe medewerkers tot het configureren van regels voor het samenvoegen van aanvragen tot CI / CD-pipelines. Bovendien kunnen gebruikers ook dingen plannen, zoals vergaderingen, projecten, taken, verplichtingen en codebeoordelingen. 

JetBrains

De maker van het nieuwe projectbeheer-platform, JetBrains, is ook het bedrijf achter Kotlin, een semi-officiële taal van Android. Kotlin kende na lancering meteen succes. Zo was het in 2018 de snelst groeiende programmeertaal, waardoor we voorzichtig mogen stellen dat JetBrains weet waar ze mee bezig zijn. Helemaal gezien Space in navolging van onder meer Slack, Asana, Notion, Trello, Azure DevOps, GitLab en GitHub, een zoveelste beheertool is.

Toch kan Space volgens JetBrains CEO Maxim Shafirov niet direct met andere beheertools worden vergeleken. Het zou een unieke oplossing in zijn soort zijn. “De meeste digitale samenwerkingsomgevingen zijn in feite een allegaartje van oplossingen voor verschillende problemen, van ontwikkelingstools tot taakbeheer. Dit laat mensen schakelen tussen tools en tabbladen, handmatig informatie kopiëren en in het algemeen tijd en creatieve flow verliezen. JetBrains Space verandert dit en daarmee de basis van creatief werk, inclusief softwareontwikkeling”, aldus Shafirov.

Organization plan

Het nieuwe projectbeheer-platform is beschikbaar voor vroege gebruikers, die daar meteen ook een gratis Organization plan bij krijgen. Deze bestaat uit uit 25 GB opslag per gebruiker, een maandelijkse limiet van 10.000 CI-credits en 125 GB gegevensoverdracht per gebruiker. Space wordt gefactureerd als een geïntegreerde teamomgeving, die een toolset biedt die wordt gecombineerd in een enkel platform voor berichten, team- en projectbeheer, interne blogs, vergaderplanning en softwareontwikkelingsprocessen.

Space is beschikbaar via een subscription model met een freemium-startniveau, terwijl de betaalde plannen beginnen bij 8 dollar per actieve gebruiker per maand. Space wil op den duur een ​​uniform bedrijfsbreed platform bieden, dat is uitgebreid naar een breder scala aan creatieve teams. Denk dan onder meer aan ontwerpers, marketeers, verkoop, boekhouding en meer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home