Tweede generatie Jabra Elite-oordopjes markeert einde van Elite-lijn 

Jabra Elite 8 Gen 2

Jabra maakt een einde aan zijn Elite-lijn en lanceert voor een laatste keer een tweede generatie van de Elite 8 Active- en Elite 10-oordopjes.  

Jabra lanceert de tweede generatie van zijn Elite 8 Active– en Elite 10-oordopjes die meteen het einde markeren van de Elite-lijn. GN, het moederbedrijf van Jabra, kondigde in een persbericht aan dat het zowel de Elite- als Talk-productielijn geleidelijk zal afbouwen. Dit omwille van een veranderende marktdynamiek en een verlegde focus naar andere gespecialiseerde audiomarkten, waar het bedrijf potentieel voor winstgevendheid ziet. GN belooft de klantenservice en ondersteuning nog “meerdere jaren” te bieden, maar wil de voorraad van de producten tegen het einde van 2024 verminderen. 

Geleidelijk afbouwen

Jabra kondigt de tweede generatie van zijn consumentenoortjes Elite 8 Active- en Elite 10 aan, die de eindproducten zijn in de line-up. “De beslissing om de Elite- en Talk-productlijnen geleidelijk af te bouwen, maakt deel uit van ons streven om ons te concentreren op aantrekkelijke markten waar we winstgevende groei en sterke rendementen kunnen realiseren”, aldus Peter Karlstromer, CEO van GN Store Nord.  

Het einde van de Elite-lijn betekent niet dat Jabra volledig stopt met de productie van oordopjes. Het bedrijf zal doorgaan met het maken van audioproducten onder zijn Evolve-line-up.  

Tweede generatie

De uittrede van de Elite-lijn wordt paradoxaal genoeg bekendgemaakt met de lancering van de laatste nieuwe producten in deze lijn: de Elite 8 Active Gen 2 en Elite 10 Gen 2. Het bedrijf zelf beweert dat dit de “beste oordopjes ooit” zijn, met een nog betere geluidskwaliteit en ruisonderdrukking. Een opvallend nieuw kenmerk is het hoesje waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met externe apparaten via een aux-poort of USB-poort, zodat de audio rechtstreeks naar de oortjes wordt verzonden. 

Jabra Elite 10 Gen 2

De Elite-lijn is een consumentgerichte lijn, dat zie je aan de focus die Jabra legt op de robuustheid van de oortjes voor bijvoorbeeld sporters. De vorige generatie Elite 8 Active en Elite 10 werd door onze redactie uitgetest en positief beoordeeld, dus we geven Jabra het voordeel van de twijfel. De Jabra Elite 8 Active Gen 2 en Elite 10 Gen 2 zijn beschikbaar in verschillende kleuren voor een prijs van respectievelijk 229,99 euro incl. btw en 279,99 euro incl. btw.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home