Apple waarschuwt om iPhone 12 niet te dicht tegen pacemaker te plaatsen

MagSafe toch niet zo safe

iphone 12 pro

Magneten en medische toestellen gaan vaak niet samen. De MagSafe-magneet achteraan elk iPhone 12-model kan bepaalde pacemakers foutief aansturen en slaapstand inschakelen. Apple lanceert nu een officiële waarschuwing.

Apple heeft op zijn website een ondersteuningsdocument aangepast waarbij het iPhone 12-gebruikers waarschuwt om MagSafe-accessoires niet te dicht bij pacemakers, defibrillators en andere implantaten te houden. Er moet een minimale afstand van 15 centimeter zijn tussen de twee bij dagelijks gebruik.

Wanneer je een iPhone 12-toestel draadloos laadt, is een minimale afstand van 30 centimeter wenselijk.

Implantaten vereisen extra aandacht

Apple benadrukt dat de extra magneten in elk iPhone 12-model het risico niet mag verhogen vergeleken met eerdere iPhone-modellen. Ondanks die vaststelling heeft het de waarschuwingspagina aangepast nadat verschillende dokters hun bezorgdheid online bundelden. Tijdens een testcase waarbij ze een iPhone 12 op de borst van een patiënt leggen, stopt de defibrillator onmiddellijk met werken en gaat die in slaapstand. De test kon meermaals worden herhaald.

Wie een implantaat heeft, moet altijd extra opletten voor bepaalde elektronische of magnetische toestellen. Een iPhone 12 in je borstzak stoppen lijkt hier dus een slecht idee. Dat gezegd zijnde is niet elk implantaat gevoelig voor magnetisme. Wie zeker wil zijn welke eigenschappen zijn of haar implantaat heeft, maakt best een afspraak bij de dokter om zeker te zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home