iOS 13 faket oogcontact in FaceTime via augmented reality

Apple Facetime

Wanneer je videobelt, kijk je naar de persoon op je scherm en niet in de camera. Daardoor is er geen oogcontact. Apple vond dat het dat probleem moest oplossen. iOS 13 faket oogcontact in FaceTime.

De functionaliteit werd toegevoegd in de nieuwste ontwikkelaarsversie van iOS 13 en krijgt de naam FaceTime Attention Correction. Wanneer je de functie inschakelt, wordt je gezicht in FaceTime gemanipuleerd, zodat het lijkt alsof je in de camera (naar je gesprekspartner) kijkt in plaats van naar je scherm.

Het effect van de correctie is te zien in een tweet van zelfverklaarde technologie-enthousiasteling Will Sigmon.

Een andere bétatester, Dave Schukin, legt op Twitter uit hoe Apple gebruik maakt van augmented reality om het effect te bekomen. “Het gebruikt eenvoudigweg ARKit om een dieptekaart/positie van je gezicht te bepalen en past de ogen dienovereenkomstig aan”, aldus Schukin. Hij vergelijkt het met de populaire Snapchat-filters, waarmee je jezelf kattenoren kan geven of je gezicht op een andere manier vervormen.

Voorlopig lijkt de functie alleen te werken op de iPhone XS en XS Max, aldus The Verge. Het is niet duidelijk of meer toestellen uiteindelijk Facetime Attention Correction zullen kunnen inschakelen, wanneer iOS 13 officieel beschikbaar wordt gemaakt in het najaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home