Internet Explorer weigert meer dan 1.000 sites te openen na update

Microsoft Internet Explorer weigert een heleboel websites te openen op systemen waarop ook Edge staat geïnstalleerd. De sites in kwestie openen in de plaats daarvan in Edge.

Microsoft begint met een nieuwe fase in zijn aanhoudende strijd om mensen weg te krijgen van het verouderde Internet Explorer 11. Voortaan weigert IE simpelweg om bepaalde websites zelf te openen, en openen die sites automatisch in Microsoft Edge. De verandering is onderdeel van de recentste update van Edge. Bij de installatie daarvan past Microsoft via de aanpassing van een key in het register de werking van Internet Explorer aan.

Lijst met websites

De update werkt als een soort plugin voor Internet Explorer op basis van een nieuw DLL-bestand genaamd ie_to_edge_bho.dll. Dat bestand maakt gebruik van een door Microsoft opgestelde lijst van meer dan 1.000 websites waarvoor IE gebruikers doorverwijst naar de Edge-browser. Je kan de lijst online bekijken. Het is onduidelijk hoe Microsoft bepaalde welke sites er op de lijst staan en welke niet, en hoe vaak er nieuwe sites aan worden toegevoegd.

In de lijst staan een heleboel bekende domeinen zoals Apple.com, Twitter en YouTube. Microsoft voegde er ook heel wat kleinere websites aan toe. Wie de recentste versie van Edge op zijn systeem heeft, kan de websites in kwestie onmogelijk nog openen met Internet Explorer. Edge van je pc kieperen zou helpen, al raden we af om moeite te steken in het gebruik van de verouderde en onveilige IE-browser.

Policies

Administrators krijgen wel de optie om de redirect-functie aan te passen. Denk daarbij aan banners en pop-ups die de gebruiker duidelijk maken wat er gebeurt. Via policies kunnen admins de redirect wel uitschakelen. Microsoft legt de details hier uit. In de gids spreekt de softwarereus van website die niet compatibel zijn met Internet Explorer, wat een interessante woordkeuze is aangezien Microsoft de incompatibiliteit zelf veroorzaakt.

Het agressieve omschakelbeleid komt er als voorbode van de verdere afbouw van de ondersteuning van Internet Explorer 11. Vanaf eind volgende maand zal Teams van Microsoft zelf niet meer werken op IE, andere webtoepassingen volgen later. Edge heeft intussen een Internet Explorer-compatibiliteitsmodus aan boord voor bedrijven die legacy-toepassingen moeten openen, waardoor er eigenlijk geen reden meer is om IE t blijven gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home