Intel verklapt adviesprijs van Arc A750 en geeft meer details over reeks

Intel Arc discrete GPU

Na de Arc A770 doet Intel nu ook de adviesprijs (in dollar) van de Arc A750 uit de doeken. Bovendien deelt de fabrikant extra specificaties.

Eerder deze week liet Intel al weten dat het zijn Arc-GPU’s op 12 oktober lanceert. De Arc A770 kreeg toen een scherpe adviesprijs van 329 dollar mee. Die prijs geldt voor het 8 GB-model. De fabrikant praat nu ook over kleine broer Arc A750. Die komt op hetzelfde moment uit en zal 289 dollar kosten.

Intel maakt zich bovendien sterk dat de geadverteerde adviesprijzen in lijn zullen liggen met de werkelijke prijzen in de winkel. Dat is een sneer naar Nvidia en AMD. Grafische kaarten van beide partijen liggen immers vaak aan hogere prijzen in de winkel als gevolg van schaarste.

Vergelijking met Nvidia

Intel is verder niet karig met vergelijkingen. De Arc A750 wordt een concurrent van de Nvidia GeForce RTX 3060 en zou die kaart volgens tests van Intel zelf over de hele lijn overtreffen.

Intel heeft veel te winnen en te verliezen met de lancering van zijn grafische kaarten. Die moeten op termijn een belangrijke poot worden voor het bedrijf. De eerste gaming-GPU’s zijn daarbij belangrijk, want daarop kan Intel verder bouwen om een professioneel aanbod van accelerators uit te werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home