Intel splitst vPro op in vier families met oog voor kmo en Chromebook

Intel Core i9-9980XE

Intel onthult hoe vPro zal werken in zijn twaalfde generatie van processors. Voor het eerst splitst de fabrikant de managementcomponent op in vier families.

Intel doet uit de doeken hoe vPro eruit ziet voor zijn Alder Lake Core-processors van de twaalfde generatie. vPro is de managementcomponent van de Intel-chips, waarmee organisaties hun toestellen vanop afstand kunnen beheren. vPro duidt op verschillende technologieën maar geeft vooral de aanwezigheid van Intel Active Management Technologie (AMT) aan.

vPro is traditioneel vooral interessant voor enterprises, maar Intel hoopt met Alder Lake om de technologie breder aan de man te brengen. Daartoe splitst de fabrikant vPro op in vier families: vPro Enterprise, vPro Enterprise for Chrome, vPro Essentials en vPro – An Intel Evo Design.

Gekende smaakjes

vPro Enterprise ken je: dat is de klassieke vPro. vPro – An Intel Evo Design moeten we evenmin veel woorden aan vuil maken. Dat is opnieuw de gewone vPro, maar dan gecombineerd met een laptop met de Evo-badge. Die badge geeft aan dat het toestel een ultrabook is die aan hoge standaarden gezet door Intel voldoet. Denk daarbij aan snelheid, batterijduur en gewicht.

Ook vPro Enterprise for Chrome verklapt al veel van zijn bestaandsreden in de naam. Deze versie van vPro is geoptimaliseerd voor Chromebooks maar is opnieuw gericht op een uitrol in enterprise-omgevingen. De introductie van de capaciteit toont hoe Chromebooks meer en meer volwassen worden, ook in een professionele setting.

vPro voor de kmo

Veruit de interessantste optie is vPro Essentials. Daarmee brengt Intel vPro voor het eerst naar kmo’s. vPro Essentials omvat niet de volledige AMT, maar een light versie: Intel Standard Manageability. Daarmee kan je toestellen over wifi beheren. Dat verschilt met AMT, dat meer mogelijkheden biedt. De beide opties van vPro bieden wel hardware Shield en alle onderliggende technologieën die daarbij horen.

Let wel op: de vier families van vPro spelen niet graag samen. Intel biedt alle opties aan voor Core i5, Core i7 en Core i9, maar niet gelijktijdig. De CPU die de laptopfabrikant kiest, dicteert dus welke versie van vPro beschikbaar is. Dat geeft fabrikanten extra tools om hun toestellen te differentiëren voor verschillende markten en daarbij ook met de prijs te spelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home