Instapreeks Satellite Pro C van Dynabook krijgt twee nieuwe laptops

Dynabook breidt zijn Satellite Pro C-line-up uit met een 14 inch- en een 15 inch-toestel. Binnenin zitten telkens Intelprocessors van de nieuwste generatie.

Dynabook lanceert de Satellite Pro C40-K en de Satellite Pro C50-K. Beide laptops maken deel uit van de Satellite Pro C-reeks, waaronder Dynabook zijn zakelijke instapmodellen positioneert. De twee laptops zijn gebouwd rond Intel Core-processors van de twaalfde generatie. Modellen zijn beschikbaar met Core i5, Core i3 of Intel Celeron wanneer het allemaal wat trager mag. Ze vervoegen de eerder aangekondigde Satellite Pro C30-K. Dynabook introduceerde aan het begin van het jaar ook al varianten met een (oude) AMD-chip.

De C40-K heeft een 14 inch-scherm, de C50-K doet het met 15,6 inch. De laptops hanteren een klassieke en voor zakelijke toestellen intussen ietwat verouderde 16:9-schermdiagonaal. Beide toestellen zijn configureerbaar met maximaal 32 GB DDR4-geheugen en tot 1 TB aan PCIe-SSD-opslag. Dynabook claimt dat ze het net geen acht uur uitzingen zonder stopcontact. Aangezien dergelijke schattingen van fabrikanten doorgaans eerder rooskleurig zijn, durven we te betwijfelen dat de laptops het een hele werkdag uitzingen op de batterij.

Niet te log

Dynabook maakt zich sterk dat ook design in overweging werd genomen bij de instapmodellen. Zo zijn ze beschikbaar in de intussen klassieke donkerblauwe kleur waar het merk steeds vaker voor kiest. Ook omvang en gewicht blijven relatief binnen te perken, met 18,75 mm dikte en 1,36 kg voor het 14 inch-model en 18,95 mm en 1,52 kg voor de 15,6 inch-laptop.

lees ook

Dynabook stopt 12de generatie Intel Core in Portégé-laptops

De laptops komen met een USB Type-C-poort die dubbel dienst doet als laadpoort en drie USB 3.2 Type A-poorten. HDMI, Micro SD en RJ45 (ethernet) tekenen ook present. Voor het scherm kiest Dynabook voor een optioneel FHD-paneel. Wie zijn ogen haat of nostalgie heeft naar 2009, kan besparen en voor het HD-paneel kiezen. Kleinere ondernemingen zijn de voornaamste doelgroep maar ook voor het onderwijs zijn ze volgens de fabrikant geschikt.

Beschikbaarheid

Dynabook geeft aan dat de toestellen direct verkrijgbaar zijn, al zien we op het moment van schrijven nog niet waar. De C50-K is beschikbaar vanaf 699 euro, de C40-K vanaf 799 euro. Die instapprijs geld telkens voor het model met Cire i3, 8 GB RAM en een SSD van 256 GB.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home