Imec start op 1 september met eigen opleidingsprogramma

imec cleanroom

Imec wil kandidaten met en zonder diploma een kans geven om een carriére uit te bouwen. De start van de imec school staat gepland op 1 september en biedt een opleidingsprogramma op maat met focus op cleanrooms.

Een cleanroom is volgens imec een van de hoogst aangeschreven hightechomgevingen van het land. Daarom wil het graag deelnemers zelf opleiden met een basisopleiding chemie, elektriciteit, elektronica en mechanica. Imec leert je ook de nodige procestechnieken en stelt je technische vaardigheden op punt.

Vandaag is imec op zoek naar tien gemotiveerde mensen die deze uitdaging aan willen gaan. Geselecteerde deelnemers krijgen vanaf dag één een arbeidscontract van onbepaalde duur. De intensieve training duurt acht tot twaalf maanden en bevat een mix van klassikale lessen en werkplekleren.

Uitdagende arbeidsmarkt

“Het unieke van het initiatief is dat iedereen die droomt van een technische job in een hightechomgeving in aanmerking komt voor het opleidingstraject. Wij vragen geen diploma of technische ervaring. Wat vragen we dan wel? Kennis van het Engels, een aantoonbare interesse in techniek en een flinke dosis motivatie,” zegt Chris Beenders, talent acquisition manager van imec.

Imec voelt de krapte op de arbeidsmarkt en start daarom een eigen trainingsprogramma op maat om cleanroomtechnici aan te trekken.

“De imec school geeft voortaan iedereen de kans om bij ons aan de slag te gaan, zelfs al heb je geen technisch diploma. We vragen kandidaten enkel om hun passie voor techniek en een flinke dosis motivatie mee te brengen, omdat we ervan overtuigd zijn dat dat de voornaamste ingrediënten zijn om uit te groeien tot de cleanroomtechnicus van morgen,” besluit Beenders.

Wie interesse heeft om zich aan te melden, kan hier terecht voor meer informatie rond de opleiding en de sollicitatieprocedure.

Gerelateerd: Imec investeert 450.000 euro in negen start-ups

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home