iCloud opnieuw compatibel met Windows 10 October Update

icloud windows 10
-

Een week geleden had Microsoft de Windows 10-update geblokkeerd voor iCloud-gebruikers op Windows 10. Na een zelden geziene samenwerking tussen beide lijkt het probleem nu opgelost met de nieuwste versie van iCloud.

Apple heeft vandaag iCloud geüpdatet naar versie 7.8.1. Volgens 9to5Mac moet deze update de compatibiliteitsproblemen oplossen met de Windows 10 October 2018 Update. De afgelopen weken hebben heel wat iCloud-gebruikers problemen gekend met de nieuwe Windows 10 Update. De Apple-cloud synchroniseerde niet, wat de dienst onbruikbaar maakte.

Om die reden had Microsoft vorige week de Windows 10-update bevroren voor iCloud-gebruikers. Wie de Windows 10-update toch had geïnstalleerd, kreeg tijdens de installatie van iCloud de melding dat er een probleem is en er snel aan een oplossing wordt gewerkt. Die zou er nu zijn.

Nieuwe versie

Je kan nu de nieuwste versie van iCloud installeren zonder foutmelding wanneer je de Windows 10 October 2018 Update op je computer hebt staan. Wie iCloud op zijn pc heeft staan en de Windows 10-update wil doorvoeren, moet eerst de iCloud-update installeren alvorens verder te gaan.

Je kan daarna wachten tot je de update aangeboden krijgt via het officiële updatekanaal, wat we ten zeerste aanraden. Wie er vroeger mee aan de slag wil, kan terecht op de officiële downloadpagina van Microsoft.

Wie nog liever de Windows 10 October 2018 Update uitstelt, heeft een Windows 10 Pro- of Enterprise-versie nodig. Hoe je de update op die versies uitstelt, kan je in onze gids lezen.

 

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home