Huawei viseert Google met eigen zoekmachine, kaartservice en officesuite

Sinds meer dan een jaar heeft Huawei zijn lot niet langer in eigen handen door een handelsoorlog tussen de VS en China. Als kind van rekening kan het onder andere geen Google-diensten meer gebruiken. Nu heeft het een aantal vervangende diensten klaar als antwoord hierop.

Eerder dit jaar lanceerde de Huawei P40-reeks zonder Google-diensten maar wel met een eigen AppGallery om het gemis van de Google Play Store te counteren. Gisteren werd het tweede toptoestel van het jaar aangekondigd, de Huawei Mate 40 Pro, opnieuw zonder Google. Om dat gemis enigszins te counteren, lanceert Huawei nu drie eigen diensten in de AppGallery: Petal Search, Petal Maps en Huawei Docs.

Zoals de naamgeving doet vermoeden, zijn deze diensten letterlijk tegenpolen aan Google Search, Google Maps en Google Docs.

Huawei AppGallery

Petal Search is vandaag beschikbaar in 170 landen en regio’s en ondersteunt meer dan 50 talen. Het biedt zoekcapaciteiten over meer dan twintig categorieën, waaronder apps, nieuws, video’s, beelden en lokale bedrijven. Zoekresultaten worden gepresenteerd in de vorm van informatiekaarten in plaats van eenvoudige weblinks. Visueel zoeken of via je stem (Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans en Mandarijns) is ook mogelijk.

Petal Maps biedt meer informatie over je locatie, toont de kaart en biedt navigatie voor in de auto. De dienst is beschikbaar in meer dan 140 landen en regio’s en bevat real-time tijden voor het openbaar vervoer in 129 grote steden. Er is nog geen duidelijkheid of daar Belgische steden tussen zitten.

Huawei Docs moet tot slot de competitie aan gaan met Microsoft Office en Google Workspace. Het ondersteunt meer dan 50 documentformaten waaronder PDF, PPT en DOC. Synchronisatie gebeurt in real-time zodat je met meerdere mensen tegelijk kan samenwerken aan één document. Huawei Docs is beschikbaar in meer dan 100 landen.

De drie toepassingen vind je terug in de Huawei AppGallery voor wie ze graag eens wil uittesten.

Tip: Huawei lanceert Mate 40 Serie: topspecificaties, zonder Google

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home