Huawei toont eerste teaser van vouwbare smartphone

huawei mwc teaser

Op Mobile World Congress (MWC) eind februari gaat Huawei zijn vouwbare smartphone aan de wereld tonen. De Chinese technologiegigant heeft net een teaser naar onze redactie gestuurd met een duidelijk profiel van een flexibele smartphone. De kans is groot dat het ook een 5G-toestel is.

De teaser voor de persconferentie op MWC kan moeilijk duidelijker met een flexibel deel centraal onderaan en twee oplichtende schermen links en rechts. Huawei heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat MWC het moment zou worden om met de spierballen te rollen.

Eerder deze maand vertelde Huawei CEO Richard Yu op een Chinese persconferentie dat het een vouwbare 5G-smartphone zou lanceren op MWC. Deze aankondiging kwam er verrassend samen met de lancering van de Balong 5000 5G-modem.

Renders

LetsGoDigital heeft gisteren nog een paar renders de wereld in gestuurd hoe de vouwbare Huawei smartphone eruit zou moeten zien. Wanneer je naar de teaser kijkt, zie je wel dat de render iets te optimistisch is opgemaakt.

 

Bron: LetsGoDigital

Anderzijds is het wel duidelijk dat Huawei werkt aan een vouwbare smartphone met twee schermen aan de buitenkant en een volledige sluiting mogelijk maakt. Geruchten doen de ronde dat het toestel onder de Mate-naam het levenslicht zal zien. De kans is groot dat Huawei’s eigen Kirin 980 chipset aan boord zal zitten.

Na MWC plant Huawei vermoedelijk een tweede lanceringsmoment om de opvolger van de P20-familie aan te kondigen. Zo hoopt Huawei de aandacht over een langere periode naar zich te trekken, vergelijkbaar met wat Samsung doet door net voor MWC een grote lancering aan te kondigen van hun vouwbare smartphone en Galaxy S10-modellen.

Prijs?

Behalve de MWC-teaser van Huawei zijn er weinig details bekend. Samsung mikt volgens geruchten op een richtprijs van 1.770 dollar voor zijn vouwbare smartphone met een groot scherm binnenin en een apart scherm aan de buitenkant. De aanpak van Huawei vraag maar om één groot vouwbaar scherm, wat de kosten zou kunnen drukken.

Binnen drie weken kennen we alle details. Techzine is aanwezig op Mobile World Congress en brengt live verslag uit van alle nieuwste aankondigingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home