HTC smartphonetak krijgt rake klappen, VR enige lichtpunt

sales grafiek

De Taiwanese smartphonemaker krijgt het hard te verduren. De verkoopcijfers dalen met 68 procent in juni, de grootste daling in meer dan twee jaar. HTC heeft het moeilijk om een markt te vinden voor zijn producten.

Reuters rapporteert bijzonder slechte cijfers voor smartphonefabrikant HTC. De verkoopcijfers van juni dalen met 68 procent vergeleken met vorig jaar. Net deze periode is het belangrijk om beter te presteren door de lancering van een nieuw vlaggenschip, de HTC U12 Plus.

Rode cijfers

De cijfers ogen niet rooskleurig. De verkoopcijfers van juni 2017 bedroegen nog 6,9 miljard Taiwanese dollar (193,3 miljoen euro). Afgelopen maand was dat nog maar 2,2 miljard Taiwanese dollar (61,6 miljoen euro). Juni toont ook een daling van 11 procent vergeleken met mei 2018.

De analist van Reuters laat weten dat in het high-end segment de verkoop van de HTC U12 Plus eerder tegenvalt, met als resultaat een lager marktaandeel. Ook de midrange en budgetsmartphones hebben niet de specificaties of degelijke prijs/prestatieverhouding, wat impact heeft op de verkoopcijfers volgens hen.

Marktonderzoeksspecialist Trendforce verwacht dat HTC dit jaar minder frequent nieuwe modellen zal lanceren en rekent op een jaarlijks volume van minder dan twee miljoen units.

VR prioriteit

Vorige week kondigde HTC nog aan dat het een vierde van alle werknemers wereldwijd zou schrappen, goed voor een verlies van 1.500 jobs. Het aandeel van HTC heeft in 2018 al een klap van 30 procent gekregen.

HTC zou zich beter nog meer focussen op Vive, het populaire VR-platform dat door menig ontwikkelaar wordt omarmd door zijn open ecosysteem in tegenstelling tot de Oculus Rift. Het kondigde eerder dit jaar nog een Vive Pro 2.0-kit aan voor de enterprise VR-markt. Analisten verwacht dat 5G de markt voor AR en VR flink gaat aanzwengelen, wat HTC een voorsprong moet geven met zijn huidige Vive-headsets.

Afwachten of dat ook effectief gaat gebeuren en of HTC die voorsprong kan vasthouden. Het was 15 jaar geleden een pionier in de smartphonewereld met Windows Mobile-toestellen, tot Apple de markt bestormde en HTC zijn momentum niet kon vasthouden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home