HTC U12 life onthuld: een midrange smartphone in balans

HTC U12 life

HTC lanceert op de IFA-beurs in Berlijn zijn nieuwe midrange smartphone, de HTC U12 life. Het toestel leent elementen van de U11 life en de U12 Plus, maar dan met een eigen smoel. Veel aandacht ging tijdens de presentatie uit naar het verfijnde design van de telefoon.

De U12 life is opnieuw volledig uit glas, omdat dat volgens HTC nu eenmaal de beste keuze is voor een smartphone. “Met glas heb je veel minder problemen om de signalen van alle antennes door te laten dan bij metaal”, vertelt Fabian Nappenbach, Director Product Marketing voor HTC in West-Europa, tijdens de presentatie.

Glas brengt evenwel zijn eigen problemen met zich mee, zoals vettige vingerafdrukken. Om dat te verhelpen werd twee derde van de achterkant bedekt door een geribbeld lijnenpatroon. HTC noemt het een dual finish.

 

HTC U12 life dual finish

 

Het effect is subtiel, maar veel minder gevoelig aan vingerafdrukken, zoals we ook zelf konden vaststellen. Bovendien glipt het minder makkelijk tussen je vingers door. Ons deed het vooral ook denken aan het ontwerp van de Google Pixel, al verschilt de afwerking wel.

Gewone rechthoek

HTC benadrukt dat zijn design géén notch gebruikt. Het 6 inchscherm is een doodgewone rechthoek met 18:9-verhouding en een FHD-resolutie van 1.080 bij 2.160 pixels. Het LTPS-scherm steunt op lcd-technologie, maar zou een hoger contrast en helderheid bieden aan een lager verbruik, in combinatie met de kleurkwaliteit van lcd.

 

HTC U12 life zonder notch

 

Een andere trend waar HTC niet (meer) met meedoet: er is opnieuw een 3,5 mm-aansluiting voorzien. “Dat hebben we op vraag van onze gebruikers gedaan. Als je een midrange telefoon koopt, wil je niet nog eens extra geld uitgeven aan een nieuwe bluetooth-hoofdtelefoon”, legt Nappenbach uit.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 636. Dat is een midrange octacore processor van Qualcomm, geklokt op 1,8 GHz. De chip zou tot 40 procent betere prestaties leveren dan de U11 Life en moet vooral ook het energieverbruik ten goede komen. De batterij heeft een capaciteit van 3.600 mAh.


Lees dit: HTC U12 Plus review: het klikt niet


Verder vinden we 4 GB RAM aan boord en 64 GB opslag, die nog kan worden uitgebreid. Steek je er een geheugenkaartje in, dan offer je wel de mogelijkheid op om een tweede sim te gebruiken.

VoLTE en VoWifi

Een leuke extra van de Snapdragon 636 is dat hij VoLTE en VoWifi ondersteunt, en dat op beide simkaarten. Zowel Orange als Telenet zijn sinds kort gestart met het aanbieden van VoLTE en VoWifi in België, maar het is op dit moment niet duidelijk of ze de U12 Life op termijn zullen ondersteunen. We hebben de vraag bij HTC neergelegd.

 

HTC U12 life dubbele camera

 

Net als de HTC U12 Plus krijgt de U12 life een dubbele camera mee. Het combineert een 16 MP- en 5 MP-sensor met een diafragma van f/2.0. Het grote selling point voor dubbele camera’s lijkt vandaag het bokeh-effect dat ze kunnen creëren, en dat is voor de U12 life niet anders. Vooraan zit een 13 MP-camera met f/2.0-diafragma en de terugkeer van een led-flash.

De HTC U12 life draait op Android 8.1 met een light-versie van HTC Sense (vaarwel News Republic!). Er is deze keer geen Android One-variant zoals bij de U11 life. Volgens Nappenbach werd dat gedaan om kosten te besparen op after sales management. Een andere kostebesparing: de U12 life heeft geen officiële IP-certificering, maar wordt bestempeld als “spatbestendig”.

Beschikbaarheid

“Iedereen kan een goede vlaggenschiptelefoon maken, maar voor een goede midrange telefoon moet je bochten afsnijden. Je moet een balans zoeken en de juiste beslissingen maken”, besluit Nappenbach. Op papier lijkt dat met de HTC U12 life alleszins goed gelukt. Afwachten of die indruk blijft nadat we langer met het toestel aan de slag zijn gegaan.

De HTC U12 life is vanaf begin oktober beschikbaar voor 349 euro in Moonlight Blue of Twilight Purple.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home