HP ZCentral biedt workstation-prestaties vanop afstand

HP ZCentral

HP Inc kondigt ZCentral aan, een oplossing die de high-end computerkracht van workstations op één locatie centraliseert en beschikbaar maakt aan nagenoeg elk apparaat.

Volgens HP biedt deze centralisatie een oplossing voor de samenwerking vanuit verschillende plekken tussen bijvoorbeeld producenten, animators en productontwikkelaars. Ook bevrijdt het powerusers die werken met grafisch intensieve applicaties, en maakt het externe, mobiele en vloeiende werkstijlen mogelijk. Dat alles zorgt volgens de fabrikant voor een verhoogde productiviteit.

ZCentral combineert Z-workstations in racks met een nieuwe generatie ZCentral Remote Boost-software. In het verleden kenden we dat als Remote Graphics Software (RGS). Ook is de single-source workstation voorzien van nieuwe gepatenteerde ZCentral Connect-software om high-compute-workflows te versnellen.

Voorspelbare prestaties en dataveiligheid

ZCentral voorziet IT-afdelingen van “voorspelbare remote prestaties, onafhankelijk van het endpointapparaat”, in combinatie met “ultieme dataveiligheid”. Een interessante uitkomst als je weet dat de financiële gevolgen van een datalek aanzienlijk kunnen zijn voor een bedrijf. De gemiddelde kosten van een datalek bedroegen in 2018 alleen al 3,6 miljoen dollar.

Het systeem kan de uitdagingen en kosten in verband met het beheer van verschillende platforms en apparaten verminderen en tegelijkertijd veilige externe toegang bieden aan gebruikers. 

Verder biedt ZCentral 16 tot 33 procent hogere prestaties. Het nieuwe systeem stelt IT-managers in staat om specifieke externe workstationprestaties te beheren, te bewaken en toe te wijzen op een beveiligd privénetwerk met één console.

Beschikbaar vanaf 2020

“Terwijl het kantoor van de toekomst blijft evolueren, rust HP het mobiele personeel van vandaag uit met ’s werelds enige single-source remote workstation-oplossing. Hiermee kunnen krachtige, complexe workflows vanaf elke locatie worden versneld. HP ZCentral vindt de manier waarop bedrijven voldoen aan de eisen van het wereldwijde personeelsbestand van vandaag opnieuw uit met flexibiliteit door IT-implementatie en -beheer te versnellen, kosten te verlagen en gegevensbeveiliging van wereldklasse te bieden”, zegt Jim Nottingham, algemeen directeur en wereldwijd hoofd van workstations bij HP Inc.

De bijgewerkte ZCentral Remote Boost en de nieuwe ZCentral Connect-software zullen begin 2020 beschikbaar zijn, met bétaversies beschikbaar voor huidige klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home