HP kondigt nieuwe zakelijke Chromebooks en thin client-toestellen aan

HP zet enkele nieuwe modellen klaar voor de verkoop. De toestellen die HP lanceert spelen goed in op bedrijven die werken in het hybride model.

In de aankondigingen zijn zowel Chromebooks voor zakelijke gebruikers als Thin Clients te vinden.

Chromebooks

De PC-markt bleek een in het eerste kwartaal voor het eerst sinds de pandemie met een negatieve groei geconfronteerd te worden. Aan de basis van deze evolutie bleken de Chromebooks te liggen en de gevolgen werden voornamelijk gedragen door HP en Lenovo.

HP blijkt toch nog voldoende vertrouwen te hebben in de markt voor Chromebooks en kondigt nu nieuwe zakelijke modellen aan.

De HP Elite c645 G2 Chromebook Enterprise wordt aangedreven door een AMD Ryzen 5000 C-Series processor. Een splinternieuwe processor die in onder andere deze Chromebook mag debuteren. De RAM kan worden opgeschroefd tot 16 GB en de opslag varieert tussen de 64 GB en 512 GB.

Voor het scherm kiest HP voor een 14-inch FHD-paneel. Het scherm zou volgens de specificaties ook geschikt moeten zijn om buiten te werken door een functie waarmee je de helderheid verhoogt naar 1.000 nits. Prijzen starten vanaf 559 dollar.

Bron: HP

De HP Elite c640 G3 Chromebook Enterprise heeft wat meer speciale functies te bieden. Aan de binnenzijde van het toestel is overigens geen AMD Ryzen-processor maar een Intel Core van de twaalfde generatie te vinden. Het RAM-geheugen is opnieuw beschikbaar tot 16 GB. De opslagcapacteit begint vanaf 64 GB en is naar eigen wens te verhogen tot 512 GB. Optioneel zal een vingerafdruksensor in het toestel te vinden zijn.

Met dit toestel is het eveneens mogelijk de helderheid op te schroeven om te werken in heldere omgevingen. In andere situaties zullen beide toestellen een schermhelderheid van 400 nits hebben.

Bron: HP

Dit toestel laat verder werkelijk zien dat aan de hybride werkomgeving wordt gedacht, door een camera van 5 MP en een geluidsonderdrukking op basis van AI in te bouwen. Dezelfde camera is ook te vinden op het andere model. Tot slot zal het de eerste Chromebook worden die een ingebouwde smartcardlezer aan boord heeft, dat door veel bedrijven als authenticatiemiddel gebruikt wordt om in te loggen op Citrix. Prijzen starten vanaf 509 dollar.

Prijzen in euro’s en beschikbaarheid in Europa zijn voorlopig nog niet bekend. We vullen dit artikel aan zodra daar informatie over is.

Thin clients

Thin clients zijn te gebruiken in bedrijven die werken volgens Virtual Desktop Infrastructuur (VDI)-oplossingen. Bestanden en programma’s van het bedrijven staan dan met andere woorden vanaf de cloud beschikbaar voor werknemers die vanop afstand werken.    

De HP Elite t655 Thin Client beschikt over de next-gen AMD Ryzen Embedded R-Series met Radeon Graphics. Het toestel ondersteunt maximaal drie 4K-schermen.

Bron: HP

De HP Elite mt645 G7 Mobile Thin Client wordt opnieuw aangedreven door een AMD Ryzen 5000 Series-processor. Verder is een HD-camera met geluidsonderdrukking, een vingerafdruksensor en smartcardlezer aanwezig. 4G LTE-, wifi 6- en RJ-45-verbindindingsopties kunnen optioneel bij in het toestel worden geplaatst.

Bron: HP

De HP Pro mt440 G4 Mobile Thin Client werd tot slot ook nog aangekondigd. Dat toestel heeft een Intel Celeron van de twaalfde generatie aan de binnenzijde zitten. WLAN of WWAN-verbindingsopties kunnen bij dit toestel bij worden besteld.

Bron: HP

Overigens geeft HP voor verschillende modellen aan dat een blauwlichtfilter in het toestel aanwezig is. Hoe nuttig een dergelijke filter is, lees je in onze blog.

Prijzen en beschikbaarheid van de thin clients zijn nog niet bekend. In de zomer zijn de toestellen te vinden op de Amerikaanse markt en zal HP ook meer duidelijkheid scheppen over de vraagprijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home